Άρσεναλ: Νέες αλλαγές προανήγγειλε ο Αρτέτα

Ο Μίκελ Αρτέτα είπε ότι οι παίκτες που επιστρέφουν στην Άρσεναλ από τους δανεικούς έχουν "καθαρό ξεκίνημα" - αλλά παραδέχτηκε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να κάνει "λίγες ακόμη αλλαγές" στη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Άρσεναλ: Νέες αλλαγές προανήγγειλε ο Αρτέτα

Η Άρσεναλ έχει πάρει τέσσερις παίκτες μέχρι στιγμής αυτό το καλοκαίρι. Ο Γκάμπριελ Ζεσούς και ο Φάμπιο Βιέιρα πιθανότατα θα διεκδικήσουν μια θέση στην αρχική ενδεκάδα του Αρτέτα, ενώ ο Ματ Τέρνερ και ο Μαρκίνιος έχουν υπογραφεί ως επιλογές βάθους.

Η ομάδα του βόρειου Λονδίνου εργάζεται επίσης για την απόκτηση του Ολεξάντερ Ζιντσένκο από την Μάντσεστερ Σίτι, αν και πρόκειται να χάσει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον αμυντικό του Άγιαξ, Λισάντρο Μαρτίνες.

Ο Αρτέτα είπε ότι ο σύλλογος θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά στην αγορά με πιθανές πρόσθετες υπογραφές.

Είπε: «Ελπίζουμε ακόμα να βελτιώσουμε την ομάδα και να κάνουμε μερικές ακόμα αλλαγές.

Αλλά και πάλι, η αγορά θα υπαγορεύσει την ικανότητά μας να το κάνουμε αυτό».

Η Άρσεναλ έχει πάρει μια μεγάλη ομάδα στην περιοδεία της στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών παικτών που επέστρεψαν από δανεικούς σε άλλους συλλόγους, όπως ο Έκτορ Μπεγερίν, ο Έινσλεϊ Μέιτλαντ-Νάιλς, ο Πάμπλο Μαρί και ο Ράις Νέλσον.

Και ο Αρτέτα έχει προσφέρει σε αυτούς τους παίκτες μια νέα ευκαιρία πίσω στα σχέδιά του λέγοντας ότι σε όλους στην περιοδεία έχει δοθεί μια «καθαρή αρχή».

Και πρόσθεσε: «Το μήνυμα είναι: αυτή είναι μια διαφορετική σεζόν και όλοι έχουν ένα καθαρό ξεκίνημα.

Δείξε μας τι μπορείς να κάνεις στο γήπεδο, πώς θα συμπεριφερθείς με τους συμπαίκτες σου, θα κάνεις το μονοθέσιο πιο γρήγορο: ναι ή όχι;

Αν το κάνεις, έχεις την ευκαιρία να είσαι εδώ».

Ο Αρτέτα υπερασπίστηκε επίσης την απόφαση της Άρσεναλ να αφήσει αρκετούς από τους νεότερους παίκτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επέστρεψαν ως δανεικοί.

Όταν ρωτήθηκε αν ήταν δύσκολο να αποχωριστούν ορισμένοι παίκτες της ακαδημίας - συμπεριλαμβανομένων των νεαρών με υψηλή βαθμολογία Τσάρλι Πατίνο και Μαρσέλο Φλόρες - είπε: «Ήταν αλλά ήταν αδύνατο.

Έχουμε λοιπόν τον Reuell (Walters) εδώ, έχουμε τον Folarin Balogun επίσης και προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε. Αλλά είχαμε πολλούς νέους παίκτες και στη Γερμανία. Οπότε πιστεύω ότι έχουμε τη σωστή ισορροπία».