Γουίλσιρ: Αποσύρθηκε στα 30 του και αναλαμβάνει πόστο στην Άρσεναλ

Ο Τζακ Γουίλσιρ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο σε ηλικία 30 ετών και Άρσεναλ είναι έτοιμη να τον ορίσει ως τον νέο της προπονητή στην ομάδα κάτω των 18 ετών.

Γουίλσιρ: Αποσύρθηκε στα 30 του και αναλαμβάνει πόστο στην Άρσεναλ

Ο πρώην μέσος της Άρσεναλ και της Αγγλίας αποφάσισε να θέσει τέλος σε μια καριέρα που τον είδε να κάνει 182 εμφανίσεις στην Premier League και να καταγράψει 34 συμμετοχές για τη χώρα του.

Ο Τζακ Γουίλσιρ έγραψε σε μια μακροσκελή δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter: «Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι γεμάτο με τόσες πολλές απίστευτες στιγμές και νιώθω προνομιούχος που έζησα όλα όσα έκανα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Από το να είμαι το μικρό αγόρι που κλωτσάει μια μπάλα στον κήπο μέχρι να είναι αρχηγός της αγαπημένης μου Άρσεναλ και να παίζει για τη χώρα μου σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Έζησα το όνειρό μου.

Στην πραγματικότητα, ήταν δύσκολο να αποδεχτώ ότι η καριέρα μου χάνεται τον τελευταίο καιρό για λόγους εκτός του ελέγχου μου, ενώ αισθάνομαι ότι είχα ακόμα τόσα πολλά να δώσω».

Ο Τζακ Γουίλσιρ είχε περάσει την περασμένη σεζόν με τη δανική Άαρχους, αλλά ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι ο πρώην διεθνής της Αγγλίας δεν θα επέστρεφε την επόμενη σεζόν.

Ο δύο φορές νικητής του Κυπέλλου Αγγλίας πέρασε 17 χρόνια με την Άρσεναλ, ανεβαίνοντας στις τάξεις των νέων πριν κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα το 2008 και έγινε ο νεότερος πρωτοεμφανιζόμενος στο πρωτάθλημα του συλλόγου σε ηλικία 16 ετών και 256 ημερών.

Έκανε 197 εμφανίσεις στην πρώτη ομάδα για την Άρσεναλ, προτού φύγει το 2018 για να αναζητήσει περισσότερες ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα ποδοσφαίρου μετά την άφιξη του Ουνάι Έμερι.

Ο Τζακ Γουίλσιρ, ο οποίος κέρδισε επίσης το Community Shield με την Άρσεναλ, καθώς και πολλές ατομικές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου για τον καλύτερο νεαρό ποδοσφαιριστή της χρονιάς για το 2010-11, έπαιξε 36 φορές με την Γουέστ Χαμ και στην Μπόρνμουθ.

Η αγαπημένη του Άρσεναλ λοιπόν δεν τον ξέχασε.

Ο Γουίλσιρ θεωρήθηκε ο ξεχωριστός υποψήφιος από μια διαδικασία πρόσληψης για να διαδεχθεί τον Νταν Μιτσισι, ο οποίος έφυγε πρόσφατα για να ενταχθεί πλάι στον πρώην προπονητή της Άρσεναλ Κ-23, Κέβιν Μπέτσι στην Κρόουλι Ταόυν.

Ο Γουίλσιρ είναι γνωστό ότι εντυπωσίασε την Άρσεναλ όταν πέρασε χρόνο δουλεύοντας με τα νεότερα ταλέντα της την περασμένη σεζόν.

Λέγεται επίσης ότι έχει ισχυρή σχέση με τον πρώην συμπαίκτη του Περ Μερτεζάκερ —τώρα μάνατζερ της ακαδημίας της Άρσεναλ— ο οποίος έχει δώσει συνεντεύξεις και διεξήγαγε τη διαδικασία πρόσληψης.