Η Σαουθάμπτον υπέγραψε τον Ρομέο Λάβια από τη Μάντσεστερ Σίτι

Η Σαουθάμπτον ανακοίνωσε την απόκτηση του 18χρονου μέσου της Μάντσεστερ Σίτι, Ρομέο Λάβια

Η Σαουθάμπτον υπέγραψε τον Ρομέο Λάβια από τη Μάντσεστερ Σίτι

Η Σαουθάμπτον επιβεβαίωσε την απόκτηση του Ρομέο Λάβια από τη Μάντσεστερ Σίτι. Η πρωτσθλήτρια Αγγλίας ήταν απρόθυμη να αφήσει τη Λάβια να φύγει, αλλά γνώριζε ότι η αποχώρησή του θα αντιστάθμιζε την μεταγραφή του Φίλιπς, ο οποίος κόστισε 42 εκατομμύρια £ με επιπλέον 3 εκατομμύρια £ σε πιθανά πρόσθετα.

Η Σίτι διατήρησε οψιόν επαναγοράς του Λάβια από τη Σαουθάμπτον. Ο 18χρονος, ο οποίος παίζει ως μέσος, χαίρει καλής εκτίμησης στο Etihad και ορισμένοι στον σύλλογο πιστεύουν ότι μια μέρα θα είναι στο απαιτούμενο επίπεδο για να παίξει στην πρώτη τους ομάδα.

Ο Λάβια, μίλησε στην ιστοσελίδα της Σαουθάμπτον όταν υπέγραψε για τον σύλλογο:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι σε αυτόν τον σύλλογο. Νομίζω ότι αυτός ο σύλλογος έχει μια πολύ καλή κουλτούρα με νεαρούς παίκτες, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.

Όταν άκουσα για το ενδιαφέρον της Σαουθάμπτον, ενθουσιάστηκα γιατί υπάρχει μια ευκαιρία για νέους παίκτες να εξελιχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο και είμαι πολύ ενθουσιασμένος».

Ο Βέλγος έκανε το ντεμπούτο του για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο Carabao Cup της περασμένης σεζόν εναντίον της Wycombe Wanderers και συμμετείχε επίσης στο FA Cup.