Γιουβέντους: Επιστρέφει ο Πογκμπά - Πλήρης συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών

Η παλιννόστηση του Πολ Πογκμπά παίρνει σάρκα και οστά καθώς ο Γάλλος διεθνής έφθασε σε πλήρη συμφωνία με την Γιουβέντους και θα υπογράψει ως ελεύθερος στο Τορίνο μέχρι το 2026. 

Γιουβέντους: Επιστρέφει ο Πογκμπά - Πλήρης συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών

Η Γιουβέντους ήρθε σε πλήρη συμφωνία με τον Πολ Πογκμπά για να τον αποκτήσει με ελεύθερη μεταγραφή. Ο 29χρονος αναμένεται να βρεθεί στο Τορίνο το Σάββατο (9/7) για να υπογράψει πιθανότατα συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών με την πρώην ομάδα του.

Ο Γάλλος διεθνής μίλησε για την αποχώρησή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντοκιμαντέρ του από το Amazon Prime, με το όνομα The Pogmentary, λέγοντας:

«Το σκεπτικό μου είναι να δείξω στη Μάντσεστερ (Γιουνάιτεντ) ότι έκαναν λάθος περιμένοντας να μου δώσουν συμβόλαιο.

Και να δείξω σε άλλους συλλόγους ότι η Μάντσεστερ έκανε λάθος που δεν μου πρόσφερε συμβόλαιο».

Η Γιουνάιτεντ έκανε στον Πογκμπά τουλάχιστον δύο προσφορές αξίας μεγαλύτερης από την υπάρχουσα συμφωνία των 290.000 λιρών την εβδομάδα που τον είχε ήδη κάνει έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στην Premier League.

Ο Πογκμπά επανήλθε στη Γιουνάιτεντ από τη Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2016 έναντι 89 εκατομμυρίων λιρών που ήταν τότε παγκόσμιο ρεκόρ. Αγωνίστηκε με τραυματισμό όλη την περασμένη σεζόν και δεν έπαιξε για την ξανά Γιουνάιτεντ μετά την ήττα με 4-0 από τη Λίβερπουλ στις 9 Απριλίου.

Συνολικά, ο Πογκμπά έπαιξε 26 φορές για τη Γιουνάιτεντ κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021-22, με 20 από αυτές στην βασική ενδεκάδα. Ο Πογκμπά έφυγε από τη Γιουνάιτεντ με ένα τρόπαιο Europa League και ένα Carabao Cup, τα οποία αμφότερα κέρδισε υπό τον Ζοσέ Μουρίνιο τη σεζόν 2016-17. Με τη Γιουνάιτεντ έκανε 226 συμμετοχές, σημειώνοντας 39 γκολ.

Στην επιστροφή του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, η Γιουβέντους τερμάτισε τέταρτη στη Serie A την περασμένη σεζόν. Ο σύλλογος του Τορίνο δεν έχει κάνει ακόμη απόκτηση αυτό το καλοκαίρι.