Μάντσεστερ Σίτι: Οι ιδιοκτήτες της απέκτησαν και την Παλέρμο

Ακόμη μια ομάδα προσέθεσαν στην... συλλογή τους οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι καθώς ολοκλήρωσαν την συμφωνία για την αγορά της ιταλικής Παλέρμο.

 

Μάντσεστερ Σίτι: Οι ιδιοκτήτες της απέκτησαν και την Παλέρμο

Το City Football Group έχει ήδη μια σειρά από συλλόγους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Melbourne City FC, New York City FC και Yokahama Marinos στην Ιαπωνία.

Ο όμιλος ανακοίνωσε την Δευτέρα (4/7) ότι πρόσθεσε τον σύλλογο της Serie B στο εκτεταμένο χαρτοφυλάκιό του μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας της Σικελίας.

Ο πρώην ιδιοκτήτης Ντάριο Μίρι θα παραμείνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Φεράν Σοριάνο, διευθύνων σύμβουλος του City Football Group, δήλωσε:

«Η Παλέρμο είναι ένας σπουδαίος και ιστορικός σύλλογος με ισχυρή και περήφανη ταυτότητα.

Θα συνεργαστούμε με τον Ντάριο Μίρι για να συνεχίσουμε την εξαιρετική του δουλειά για την αειφόρο ανάπτυξη της Παλέρμο τα επόμενα χρόνια. Αυτός είναι ένας πολύ ιδιαίτερος σύλλογος και ο ρόλος μας θα είναι να προσθέσουμε αξία σε όλα τα πράγματα που τον κάνουν τόσο ξεχωριστό και να βελτιώνουμε σταθερά την απόδοση εντός και εκτός γηπέδου, χρησιμοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας.

Η Ιταλία είναι μια από τις πιο συναρπαστικές και παθιασμένες ποδοσφαιρικές χώρες του κόσμου, με πλούσια ιστορία επιτυχιών εθνικών ομάδων και συλλόγων, παθιασμένους οπαδούς και ιστορικό φανταστικών ποδοσφαιριστών. Είμαστε χαρούμενοι που η City Football Group επέκτεινε την παρουσία της στην Ιταλία».

Η Παλέρμο χρεοκόπησε το 2019 και ξεκίνησε ξανά από την Serie D, την τέταρτη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Αλλά ανέβηκαν γρήγορα, κερδίζοντας την άνοδο στη Serie B κερδίζοντας τον τελικό των play-off εναντίον της Πάντοβα.

Η City Football Group είναι μια εταιρεία συμμετοχών, με το 78% να ανήκει στον Όμιλο Abu Dhabi United και μειοψηφικά μερίδια που κατέχονται από την αμερικανική εταιρεία Silver Lake και τις κινεζικές εταιρείες China Media Capital και CITIC Capital.

Ιδρύθηκε το 2013, ο όμιλος έχει εξασφαλίσει ολική ή μερική ιδιοκτησία δώδεκα συλλόγων σε όλο τον κόσμο: Μάντσεστερ Σίτι, New York City FC, Melbourne FC, Yokohama F. Marinos, Montevideo City Torque, Girona, Sichuan Jiuniu, Mumbai City FC, Lommel SK , Τρουά και, τώρα, Παλέρμο.