«New York Times»: «Τοξικό το εργασιακό περιβάλλον στην Τσέλσι»

Η έρευνα των «New York Times» για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Τσέλσι. Τι απαντά η αγγλική ομάδα στην ανακοίνωσή της.

«New York Times»: «Τοξικό το εργασιακό περιβάλλον στην Τσέλσι»

Αίσθηση προκάλεσε έρευνα των «New York Times» όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Τσέλσι, η οποία πέρασε πλέον σε νέα εποχή με την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στην κοινοπραξία υπό την ηγεσία του Τοντ Μπόλι.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «τοξικό εργασιακό περιβάλλον» στον σύλλογο της Premier League, όπως επίσης και για «μια μάλλον ανησυχητική εσωτερική κατάσταση», μετά από συνεντεύξεις που πήρε από δώδεκα νυν και πρώην υπαλλήλους των λονδρέζων.

Όπως αναφέρουν οι «Times», το αίσθημα ανησυχίας των εργαζομένων αυξήθηκε μετά την αυτοκτονία του πρώην επικεφαλής της Chelsea TV, Ρίτσαρντ Μπίνγκελ, τον Γενάρη, που αναφέρθηκε ότι οφείλεται σε «απελπισία για την απώλεια της δουλειάς του», ενώ μεταξύ άλλων πολλά μέλη από το τμήμα μάρκετινγκ της ομάδας ένιωθαν υποτιμημένα, χωρίς εκτίμηση και εκφοβισμένα.

Χαρακτηριστική είναι μεταξύ άλλων η δήλωση ενός πρώην υπαλλήλου των «μπλε», ο οποίος φέρεται να είπε πως «πριν δουλέψω για την Τσέλσι, δεν ανησυχούσα ποτέ για την ψυχική μου υγεία, αλλά μετά την ένταξή μου δεν κοιμόμουν καλά τη νύχτα και γινόμουν όλο και χειρότερα».

Η απάντηση της Τσέλσι στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν άμεση. Οι «Times» σε επικοινωνία που είχαν με τον σύλλογο ενημερώθηκαν πως η νέα διοίκηση θα διορίσει μια ομάδα ελέγχου, προκειμένου να ερευνήσει την όλη υπόθεση.

«Το νέο διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ακράδαντα ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα εργασιακό περιβάλλον που να ενδυναμώνει τους υπαλλήλους του και να διασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλειά τους», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι «μπλε».