Κριστιάνο Ρονάλντο: Η νομική του ομάδα αξιώνει αποζημίωση 626 χιλιάδων $ για την υπόθεση βιασμού

Η νομική ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλλει αποζημίωση 626 χιλιάδων δολαρίων στον δικηγόρο της γυναίκας που τον κατήγγειλε για βιασμό. 

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η νομική του ομάδα αξιώνει αποζημίωση 626 χιλιάδων $ για την υπόθεση βιασμού

Η νομική ομάδα που εκπροσωπεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο ζήτησε το αμερικανό δικαστήριο να επιβάλλει στον δικηγόρο της γυναίκας που κατηγόρησε τον ποδοσφαιριστή για βιασμό να του πληρώσει περισσότερα από 626.000 δολάρια (516 χιλιάδες λίρες), μετά την απόρριψη της καταγγελίας για βιασμό εναντίον του.

Τον Ιούνιο, το αμερικανικό δικαστήριο απέρριψε μήνυση για βιασμό εναντίον του Ρονάλντο, επειδή ο δικηγόρος του κατήγορου βασίστηκε σε αρχεία που διέρρευσαν και είχαν κλαπεί.

Η Κάθριν Μαγιόργκα είχε ισχυριστεί ότι ο Ρονάλντο τη βίασε σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας το 2009. Ο Ρονάλντο αρνείται τους ισχυρισμούς.

Σε δικαστικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Ρονάλντο, Πίτερ Κρίστιανσεν, ζήτησε από την περιφερειακή δικαστή των ΗΠΑ Τζένιφερ Ντόρσεϊ να ορίσει τον δικηγόρο της Μαγιόργκα, Λέσλι Μαρκ Στόβαλ, προσωπικά υπεύθυνο για το ποσό.

Αναμένεται να καταθέσουν απάντηση στο δικαστήριο έως τις 8 Ιουλίου.

H Ντόρσεϊ κατηγόρησε αυτόν τον μήνα τον Στόβαλ για «καταχρήσεις και κατάφωρη παράκαμψη της σωστής δικαστικής διαδικασίας», προσθέτοντας ότι είχε συμπεριφερθεί με «κακή πίστη» μέσω επανειλημμένης χρήσης κλεμμένων, προνομιακών εγγράφων για τη δίωξη της υπόθεσης.

Ως αποτέλεσμα, απέρριψε την υπόθεση.

Η Ντόρσεϊ είπε σε μια απόφαση 42 σελίδων που δημοσιεύθηκε στις 10 Ιουνίου ότι η απόφασή της να απορρίψει την υπόθεση της Μαγιόργκα χωρίς επιλογή να την καταθέσει ξανά ήταν μια «βαριά κύρωση», αλλά είπε ότι ο Ρονάλντο είχε πληγεί από τη συμπεριφορά του Στοβάλ.

Ο δικηγόρος του Ρονάλντο είπε την Τετάρτη, σύμφωνα με το Associated Press, ότι «δεδομένων των καταχρήσεων και της κατάφωρης συμπεριφοράς του Στόβαλ, ο Στόβαλ θα πρέπει να φέρει προσωπικά την ευθύνη για τη διασφάλιση της αποζημίωσης (του Ρονάλντο) επειδή έπρεπε να υπερασπιστεί την ενοχλητική και κακόπιστη συμπεριφορά του».

Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel το 2017, ο Ρονάλντο φέρεται να βίασε τη Μαγιόργκα, κατά τη διάρκεια διακοπών στο Λας Βέγκας το 2009. Ο Ρονάλντο αρνήθηκε κατηγορηματικά και σταθερά όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, αποκαλώντας την ιστορία «ψευδείς ειδήσεις».

Η αστυνομία του Λας Βέγκας επανερεύνησε το έγκλημα το 2018 κατόπιν αιτήματος του θύματος, αλλά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι ισχυρισμοί δεν μπορούσαν «να αποδειχθούν πέρα ​​από εύλογη αμφιβολία».

Ο Ρονάλντο, όπως κρίθηκε, δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις.

Η Μαγιόρκα, η οποία παραιτήθηκε από το δικαίωμά της για την ανωνυμία, τον είχε καταδιώξει για σημαντική αποζημίωση μέσω αστικής αγωγής στις ΗΠΑ.

Στις 10 Ιουνίου, ωστόσο, η Ντόρσεϊ απέρριψε τη μήνυση για βιασμό εναντίον του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή.