Γκαμπριέλ Ζεσούς: Συμφώνησαν Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι

Η Άρσεναλ ετοιμάζεται να πυροδοτήσει μεταγραφική "βόμβα" καθώς έφθασε σε συμφωνία με την Μάντσεστερ Σίτι για την απόκτηση του Γκάμπριελ Ζεσούς έναντι 45 εκατομμυρίων λιρών. 

Γκαμπριέλ Ζεσούς: Συμφώνησαν Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι

Η Άρσεναλ είναι αποφασισμένη να ανέβει επίπεδο και σε αυτό το πλαίσιο έφθασε σε συμφωνία με την Μάντσεστερ Σίτι για την απόκτηση του Γκάμπριελ Ζεσούς έναντι 45 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Ζεσούς ήταν ο πρώτος στόχος της Άρσεναλ για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο για την ενίσχυση της επιθετικής της γραμμής ενώ είχε προσελκύσει επίσης ενδιαφέρον από την Τσέλσι και την Τότεναμ.

Ορισμένα στοιχεία της συμφωνίας πρέπει ακόμη να οριστικοποιηθούν, αλλά ο Βραζιλιάνος διεθνής πρόκειται να γίνει το τέταρτο απόκτημα της Άρσεναλ το καλοκαίρι μετά τις αφίξεις των Μαρκίνιος, Τέρνερ και Φάμπιο Βιεϊρά.

Ο 25χρονος μετακόμισε στην Σίτι το 2016 και απομένει ακόμη ένας χρόνος στο συμβόλαιό του. Έχει σκοράρει 58 γκολ και έχει μοιράσει 32 ασίστ σε 159 αγώνες της Premier League κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο "Etihad".

Ο Μικέλ Αρτέτα δούλεψε με τον επιθετικό ενώ ήταν βοηθός του Πεπ Γκουαρντιόλα στους πρωταθλητές Αγγλίας από το 2016 έως το 2019.

Η Άρσεναλ ξεκινά την σεζόν της στην Premier League 2022-23 με την εκτός έδρας απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας στις 5 Αυγούστου.