Σεντ Ετιέν: «Καμπάνα» με αφαίρεση 3 βαθμών (συν τριών) για το ντου μετά τον υποβιβασμό!

Η Σεντ Ετιέν τιμωρήθηκε μ' αφαίρεση τριών βαθμών (συν άλλων τριών μ' ανασταλτικό χαρακτήρα) για την εισβολή των οπαδών της, μετά τον υποβιβασμό κόντρα στην Οσέρ καθώς και με έξι αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών στο νέο πρωτάθλημα της Ligue 2.

Σεντ Ετιέν: «Καμπάνα» με αφαίρεση 3 βαθμών (συν τριών) για το ντου μετά τον υποβιβασμό!

Μηδενική ήταν η ανοχή της Γαλλικής Αθλητικής Δικαιοσύνης προς την Σεντ Ετιέν για την εισβολή των φίλων της που ακολούθησε τον υποβιβασμό της στη 2η Κατηγορία μετά το μπαράζ με την Οσέρ.

Οι «στεφανουά» τιμωρήθηκαν με ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών για το νέο πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι τρεις έχουν άμεση ισχύ και οι άλλοι τρεις ανασταλτική (σε περίπτωση που τη νέα χρονιά σημειωθούν νέα επεισόδια στο γήπεδο τους).

Συν τοις άλλοις καλούνται ν' αγωνιστούν και «κεκλεισμένων των θυρών» σε έξι παιχνίδια στο «Ζοφρουά Γκισάρ», τα δύο εκ των οποίων με αναστολή.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό από τους «πράσινους» δεν προτίθενται να ασκήσουν έφεση, παρότι έχουν το δικαίωμα...

Υπενθυμίζεται ότι οι εισβολείς οπαδοί της Σεντ Ετιέν πέταξαν καπνογόνα και φωτοβολίδες, τα οποία έριξαν προς τις εξέδρες του «Ζοφρουά Γκισάρ» αλλά και τη φισούνα, στην οποία κατευθυνόταν οι παίκτες των δύο ομάδων. Από τα σοβαρά επεισόδια τραυματίστηκαν 17 αστυνομικοί, 14 οπαδοί και δύο ποδοσφαιριστές.