Χιντερέγκερ: Σταμάτησε το ποδόσφαιρο στα 29 του χρόνια! (pic)

Ο Μάρτιν Χιντερέγκερ κατέκτησε το Europa League με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και λίγους μήνες μετά αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση.

Χιντερέγκερ: Σταμάτησε το ποδόσφαιρο στα 29 του χρόνια! (pic)

Tην απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 29 του χρόνια ανακοίνωσε ο Μάρτιν Χιντερέγκερ.

Ο Αυστριακός αμυντικός που μόλις πριν λίγους μήνες ήταν μέλος της Άιντραχτ Φρανκφούρτης που κατέκτησε το Europa League στον τελικό απέναντι στην Ρέιντζερς και είχε ακόμα δυο χρόνια συμβολαίου, αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του!

Αν μη τι άλλο η απόφασή του αιφνιδίασε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με τον ποδοσφαιριστή να δηλώνει ότι: «Από το περασμένο φθινόπωρο είχα σκεφτεί να σταματήσω στο τέλος της σεζόν. Ήταν μια πολύ περίεργη και δύσκολη περίοδος για τον αθλητισμό. Η απόδοσή μου περνούσε μεγάλες διακυμάνσεις.

Οι επιτυχίες δεν ήταν τόσο έντονες, δεν το χαιρόμουν όσο θα έπρεπε, ενώ, οι κακές στιγμές είχαν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο».

Στους λόγους της απόφασής του, χρεώνεται και η πρόσφατη ιστορία των επαγγελματικών σχέσεων που διατηρούσε με ακροδεξιά πολιτικό, έχοντας κατηγορηθεί για στήριξη στους νεοναζιστές...

Ο Χιντερέγκερ είχε ξεκινήσει από την SGA Sirnitz Youth της πατρίδας του, έπειτα μεταπήδησε στα τμήματα υποδομής της Σάλτσμπουργκ το 2006 και τέσσερα χρόνια αργότερα κατάφερε να παίξει στην πρώτη ομάδα.

Έμεινε μέχρι το 2016 στους «ταύρους», παραχωρήθηκε για λίγους μήνες δανεικός στην Γκλάντμπαχ και εν τέλει πωλήθηκε στην Άουγκσμπουργκ. Στην Άιντραχτ βρισκόταν από το 2019 και είχε ακόμα ενεργό συμφωνητικό μέχρι και το 2024.