Ζιντάν: «Δεν νιώθω περήφανος για την κουτουλιά στον Ματεράτσι...»

Λίγες μέρες πριν συμπληρωθούν 16 χρόνια από την ...περίφημη, πια, κουτουλιά του στον Μάρκο Ματεράτσι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο Βερολίνο, ο Ζινεντίν Ζιντάν δήλωσε ότι δεν νιώθει περήφανος για την πράξη του, ενώ τόνισε ότι έχει ακόμη να δώσει πράγματα στο ποδόσφαιρο μέσω της προπονητικής.

Ζιντάν: «Δεν νιώθω περήφανος για την κουτουλιά στον Ματεράτσι...»

Το πρόσωπο των ημερών στη Γαλλία είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν αφού όλοι ...στοιχηματίζουν αν θα είναι ο νέος τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν (ή ο Κριστόφ Γκαλτιέ...) διαδεχόμενος τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Ο «Ζιζού» (που πληροφορίες τον θέλουν να έχει απαντήσει αρνητικά στους Παριζιάνους, γιατί θέλει να διαδεχθεί τον Ντεσάμπ στην Εθνική Γαλλίας...) μιλώντας στο Telefoot τόνισε, σιβυλλικά, πως η καριέρα του ως προπονητής δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ αναφέρθηκε επίσης και στην περιβόητη... κουτουλιά στον Ματεράτσι στον τελικό του Μουντιάλ του 2006, για την οποία, διευκρίνισε, ότι δεν νιώθει περήφανος...

«Αν μπορώ ακόμα να συνεισφέρω πράγματα ως προπονητής; Ναι, πολλά, ή νομίζω μερικά. Θέλω να συνεχίσω γιατί εξακολουθώ να έχω αυτό το πάθος. Φυσικά και υπάρχει ακόμα η φλόγα. Αυτό αγαπάμε. Είναι το πάθος μου, το ποδόσφαιρο, οπότε ναι...»

Σε δύο θητείες στη Ρεάλ και συνολικά πέντε περίπου χρόνια στον πάγκο της ομάδας κατέκτησε 11 τίτλους. Είπε σχετικά:

«Δουλέψαμε πολύ, είχαμε απίστευτους παίκτες και μια ομάδα που με ακολούθησε. Ήμουν υπεύθυνος για πολλά πράγματα, αλλά είχα μια μεγάλη ομάδα που με στήριζε. Δεν θα ήταν δυνατό διαφορετικά. Πρέπει να έχω γύρω μου ανθρώπους με τους οποίους νιώθω άνετα. Αν όχι, δεν μπορεί να λειτουργήσει».

Για το γκολ του κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν στον τελικό του Champions League, που έχει αναδειχθεί ως το κορυφαίο των τελικών της διοργάνωσης είπε:

«Δεν ξέρω αν ήταν το καλύτερο της καριέρας μου, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν ένα από τα πιο σημαντικά. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχα κερδίσει τα πάντα και μου έλειπε το Champions League. Το να μπορείς να σκοράρεις σε έναν τελικό ήταν ούτως ή άλλως ωραίο, αλλά το να το κάνεις με αυτό τον τρόπο είναι μαγικό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αποβολή του μετά την κουτουλιά στον Ματεράτσι: «Νομίζω ότι ο Λιζαραζού είναι ο μόνος που θα μπορούσε να με συγκρατήσει εκείνη τη στιγμή. Θα ήταν σημαντικό για εκείνον να είναι μαζί μου, δίπλα μου, αλλά δεν μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω. Δεν είμαι περήφανος για αυτό που έκανα, αλλά είναι μέρος της καριέρας μου. Πάντα υπάρχουν δύσκολες στιγμές και αυτή ήταν μια από αυτές...».