Στο «στόχαστρο» της CONMEBOL ο Βενγκέρ

Ο διευθυντής ανάπτυξης της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ, βρέθηκε στο «στόχαστρο» της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Νότιας Αμερικής (CONΜEBOL), για τις τοποθετήσεις που έκανε στα τέλη Μαΐου.

Στο «στόχαστρο» της CONMEBOL ο Βενγκέρ

Η CONMEBOL, επέκρινε δριμύτα τις «πολύ ατυχείς δηλώσεις» του Βενγκέρ, ο οποίος είχε κάνει την διάκριση μεταξύ της «Ευρώπης» και του «υπόλοιπου κόσμου».

«Η CONMEBOL απορρίπτει και καταδικάζει τα πολύ ατυχή λόγια του ανώτερου αξιωματούχου της FIFA, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στην προεδρία του θεσμού», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο 72χρονος Βενγκέρ, είχε πει, κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου Γερμανών προπονητών στις 24 Μαΐου στο Φράιμπουργκ: «Ο Κιλιάν Μπαπέ έχει αφρικανική καταγωγή, αλλά εκπαιδεύθηκε στην Ευρώπη. Εάν είχε γεννηθεί στο Καμερούν, δεν θα γινόταν αυτός ο παίκτης. Υπάρχει η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος. Και ο υπόλοιπος κόσμος, χρειάζεται βοήθεια, διαφορετικά θα χάσουμε πάρα πολύ ταλέντο».

Η CONMEBOL, πρόεδρος της οποίας, είναι ο Παραγουανός, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, εκτιμά ότι ο Βενγκέρ, «εκτός από το ότι αποκαλύπτει μια ασυνήθιστη άγνοια για την πολύτιμη συμβολή των Αφρικανών παικτών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στο ευρωπαϊκό, δείχνει μια απαξιωτική προκατάληψη που καθιστά... αόρατες τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των αθλητικών ιδρυμάτων, που δεν βρίσκονται στην Ευρώπη. Οι πιο κατακριτέες προκαταλήψεις είναι μεταμφιεσμένες σε βάσιμους και τεκμηριωμένους προβληματισμούς.

Εμείς οι Νοτιοαμερικανοί γνωρίζουμε πολύ καλά και στην πρώτη γραμμή αυτού του είδους, την στάση που πηγάζει από την πεποίθηση ότι ο κόσμος αρχίζει και τελειώνει στην Ευρώπη», προσθέτει η CONMEBOL και καταλήγει: «Το ταλέντο, το πνεύμα της θυσίας και η επιθυμία να διαπρέψουν Αφρικανοί και Νοτιοαμερικανοί παίκτες πρέπει να εκτιμώνται και να γίνονται σεβαστά».

πηγή: ΑΠΕ