Ντάργουιν Νούνιες: Μεγαλείο από ταπεινό ξεκίνημα

Η απίστευτη ιστορία του Ντάργουιν Νούνιες, από το σπίτι δίπλα στο ποτάμι και τα δύο χειρουργεία μέχρι τις μεταγραφές ρεκόρ και τα πρόθυρα της μεταγραφής στο «Άνφλντ». Το fosonline.gr σας παρουσιάζει την πορεία του Ουρουγουανού ανερχόμενου αστέρα.

Ντάργουιν Νούνιες: Μεγαλείο από ταπεινό ξεκίνημα

Sic Parvis Magna. Πρόκειται για λατινική φράση η οποία μεταφράζεται ως «Μεγαλείο από ταπεινό ξεκίνημα» και ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του Ντάργουιν Νούνιες.

Ο 22χρονος επιθετικός όπως όλα δείχνουν κλείνει στην Λίβερπουλ αντί 80 εκατομμυρίων ευρώ για να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην «μηχανή» του Γιούργκεν Κλοπ.

Η πορεία του όμως δεν ήταν ένας απλός περίπατος μα ένα δύσβατο μονοπάτι με συνεχή εμπόδια, τα οποία ο διεθνής άσος χρειάστηκε να ξεπεράσει ξανά και ξανά.

Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι

Η οικογένεια Νούνιες ζούσε στην φτωχή γειτονιά του Αρτίγας, σε ένα σπίτι δίπλα στο ποτάμι όπου όταν έβρεχε πολλές οικογένειες έχαναν τις περιουσίες τους από τις πλημμύρες.

Ο Ντάργουιν προέρχεται από μια πολύ ταπεινή οικογένεια. Η μητέρα του μάζευε πλαστικά μπουκάλια καθημερινά προκειμένου να τα πουλάει ενώ ο πατέρας του ήταν δούλευε σε κατασκευαστικές εργασίες προκειμένου να τα βγάζει πέρα η τετραμελής οικογένεια.

Υπήρχαν στιγμές όπου ο 22χρονος δεν έτρωγε τίποτα απολύτως και πήγαινε για ύπνο με άδειο στομάχι. Όμως ο ίδιος είχε πει πως το χειρότερο ήταν να βλέπει την μητέρα του να πηγαίνει νηστική για ύπνο επιλέγοντας να ταΐσει τον Νούνιες και τον αδερφό του.

Ο επιθετικός της Μπενφίκα και ο αδερφός του έπαιζαν ποδόσφαιρο μετά το σχολείο κάθε μέρα και κατάφεραν να παίξουν για την ακαδημία της Πενιαρόλ, στο Μοντεβιδέο, μακριά από το Αρτίγας.

Η "θυσία" του αδερφού του

Όμως τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και ο διεθνής πλέον Ουουγουανός αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο προκειμένου να γυρίσει στην περιοχή του και να βοηθήσει τους γονείς του. Τότε ο αδερφός του, Ζούνιορ, του είπε να συνεχίσει την προσπάθειά του και θα πήγαινε εκείνος να βοηθήσει τους γονείς τους.

Έκτοτε, ο Νούνιες αναφέρεται στον αδερφό του σαν τον ήρωά του ακριβώς επειδή επέλεξε να αφήσει τα όνειρά του στην άκρη για να βοηθήσει την οικογένειά του αλλά και να επιτρέψει στον μικρό του αδερφό να κυνηγήσει το δικό του όνειρο.

Εν καιρώ, ο Νούνιες κατάφερε να φέρει την οικογένειά του στο Μοντεβιδέο με την βοήθεια του ατζέντη του.

Τα απανωτά προβλήματα στο γόνατο

Ενώ λοιπόν ο Ντάργουιν απολάμβανε τις καλύτερες μέρες του παίζοντας στην τρίτη κατηγορία, υπέστη ρήξη χιαστών και έμεινε εκτός για αρκετούς μήνες, έχοντας όμως στο πλάι του τον αδερφό του.

Ο Νούνιες έσφιξε τα δόντια και μόλις επέστρεψε, κέρδισε την θέση του στην πρώτη ομάδα της Πενιαρόλ. Το πρόβλημα στο γόνατο όμως τον ταλαιπωρούσε ακόμα.

Στο ντεμπούτο του απέναντι στην Ρίβερ Πλέιτ, αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια καθώς το γόνατό του τον είχε προδώσει. Το νέο χειρουργείο ήταν μονόδρομος.

Ο Νούνιες ήταν έτοιμος να σταματήσει το ποδόσφαιρο καθώς οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Ενώ και η ψυχολογία του ήταν επιβαρυμένη από τα δύο χειρουργεία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ο Νούνιες βγήκε νικητής και η πορεία του έκτοτε είναι μόνο ανοδική

Όμως δεν το έβαλε κάτω, επέστρεψε και κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων της Ουρουγουάης. Εκεί τον εντόπισαν οι Ευρωπαίοι σκάουτς και το 2019 πέρασε τον Ατλαντικό υπογράφοντας στην Ισπανική Αλμερία αντί 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Γρήγορα τράβηξε τα βλέμματα μεγαλύτερων συλλόγων και έναν χρόνο μετά έγινε η τότε ακριβότερη μεταγραφή της Μπενφίκα, η οποία έβγαλε από τα ταμεία της 24 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει.

Η πρώτη του χρονιά ήταν προσαρμοστική, κλήθηκε όμως από την Εθνική ανδρών της «σελέστε».

Σήμερα, ο Νούνιες έιναι έτοιμος να γίνει η ακριβότερη μεταγραφή της Λίβερπουλ και η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή Πορτογάλου παίκτη. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και ένας παίκτης που ετοιμάζεται να ηγηθεί της Ουρουγουάης στο επερχόμενο Μουντιάλ.

Ένας επιθετικός που έχει όλο το «πακέτο»: ψηλός, δυνατός, γρήγορος, δεινός εκτελεστής και τεράστια περιθώρια βελτίωσης.

Όπως φαίνεται, ο Νούνιες θα προπονείται την νέα σεζόν υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ και τα όνειρά του μόλις ξεκίνησαν…