Η δεύτερη «Italian Job» του Μοντέστο

Ο Φρανσουά Μοντέστο πήγε από τον Ολυμπιακό στην Μόντσα και στην Ιταλία θυμήθηκαν ότι είχε φύγει με κλάματα ως παίκτης από την Κάλιαρι

Η δεύτερη «Italian Job» του Μοντέστο

Όπως είναι λογικό υπάρχουν μεγάλα αφιερώματα στην Ιταλία για την απόφαση της Μόντσα να προσλάβει ως αθλητικό διευθυντή της και υπεύθυνο μεταγραφών μετά την άνοδό της στην Serie A, τον Φρανσουά Μοντέστο.

Γίνεται λόγος για την ικανότητά του στις «έξυπνες» μεταγραφές, για τη θητεία του σε Ολυμπιακό και Νότιγχαμ, τονίζοντας τα θετικά αποτελέσματα που είχε η δουλειά του σε αυτές τις ομάδες, ενώ θεωρούν ότι ο Γκαλιάνι έκανε πολύ καλή επιλογή με τη συμφωνία συνεργασίας με τον Κορσικανό μάνατζερ.

Θυμούνται επίσης τα σημαντικά ιταλικά ΜΜΕ που ασχολούνται επισταμένως με τον Μοντέστο την πρώτη φορά που είχε περάσει από την Ιταλία, ως ποδοσφαιριστής της Κάλιαρι. Εκεί όπου είχε πάει από την Μπαστιά το 1999 και έμεινε πέντε χρόνια με 150 συμμετοχές στην ομάδα της Σαρδηνίας. «Είχε φύγει κλαίγοντας από το νησί το 2004 για να παίξει στην Μονακό, καθώς είχε δεθεί πάρα πολύ με την Κάλιαρι», γράφουν οι Ιταλοί και φυσικά κάνουν λόγο για τη δεύτερη ευκαιρία που θα έχει στο ιταλικό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά από άλλο πόστο.