Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Νίκες για Αλγερία και Κονγκό

Η Αλγερία επικράτησε στην Τανζανία (2-0), ενώ το Κονγκό έκαμψε την αντίσταση της Γκάμπια (1-0), σε προκριματικά ματς για το Κόπα Άφρικα

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Νίκες για Αλγερία και Κονγκό

Η Αλγερία πέτυχε την δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς στον έκτο προκριματικό όμιλο του Κόπα Άφρικα, καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Τανζανίας (2-0). Ποιοτικοί οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στην αποστολή τους στο Νταρ Ες Σαλάμ, θα μπορούσαν ακόμα μεγαλύτερο σκορ βάση των ευκαιριών τους στο ματς.

Στον έβδομο όμιλο, το Κονγκό δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά αξιοποίησε μόνο μία, που εν τέλει του επέστρεψε να κάμψει την αντίσταση της Γκάμπια και να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη στη διοργάνωση (1-0).

Η Μαυριτανία έχοντας ξανά βασικό τον Αμπουμπακάρ Καμαρά του Άρη, πήρε πολύτιμη ισοπαλία στην εκτός έδρας αποστολή με την Γκαμπόν (0-0). Ο έμπειρος στράικερ έγινε αλλαγή στο 74’, στην προσπάθεια των «πολεμιστών» να κρατήσουν το μηδέν στην ‘άμυνα στο φινάλε, όπως και έγινε. Έκπληξη καταγράφηκε στον ένατο όμιλο, όπου το μαχητικό Σουδάν επικράτησε της ποιοτικά ανώτερης ΛΔ Κονγκό (2-1), ενώ στο τελευταίο χρονικά ματς της ημέρας η Μοζαμβίκη νίκησε εκτός έδρας το Μπενίν (1-0).


6ος όμιλος
Ουγκάντα-Νίγηρας 1-1
(43΄Καρίσα-71’ Σαμπό)
Τανζανία-Αλγερία 0-2
(45’ Μπενσεμαϊνί, 89’ Αμουρά)

7ος Όμιλος
Κονγκό-Γκάμπια 1-0
(74’ Μακουμπού)

9ος όμιλος
Γκαμπόν-Μαυριτανία 0-0
Σουδάν-ΛΔ Κονγκό 2-1
(15’ Χαμίντ, 86' Ραχμάν-93' Μπολινγκί)

12ος Όμιλος
Μπενίν-Μοζαμβίκη 0-1
(38’ Καταμό)