Διακοπή στη δίκη του Ζεπ Μπλάτερ, αφού επικαλέστηκε αναπνευστικό πρόβλημα...

Η δίκη του πρώην προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, διεκόπη, λόγω προβλημάτων αναπνευστικού χαρακτήρα του 86χρονου Ελβετού. «Δεν μπορώ ν' αναπνεύσω...», υποστήριξε

Διακοπή στη δίκη του Ζεπ Μπλάτερ, αφού επικαλέστηκε αναπνευστικό πρόβλημα...

Απρόοπτο με την υγεία του Ζεπ Μπλάτερ οδήγησε σε αναβολή της δικής του (και του Μισέλ Πλατινί) που ξεκίνησε την Τετάρτη (08/06), στην Ελβετία.

«Δεν αισθάνομαι καλά. Έχω μια ενόχληση και μετά δεν μπορώ να αναπνεύσω κανονικά. Δεν βλέπω ότι είμαι σε θέση να απαντήσω στις ερωτήσεις», τόνισε ο Ελβετός, που συνοδευόταν στη δίκη από την κόρη του, Κορίν.

Ο 86χρονος πρώην πρόεδρος της FIFA και ο Γάλλος, πρώην πρόεδρος της UEFA, κατηγορούνται για απάτη, λόγω μιας πληρωμής περίπου 2 εκατ. ευρώ για το ρόλο του Γάλλου άλλοτε σπουδαίου ποδοσφαιριστή ως συμβούλου της παγκόσμιας ομοσπονδίας από το 1998 μέχρι το 2002.

Τόσο ο Μπλάτερ, όσο και ο Πλατινί, είχαν τιμωρηθεί με οκταετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, με την ποινή να μειώνεται αργότερα από το CAS, ωστόσο η... καριέρα αμφότερων ως στελεχών τελείωσε άδοξα.

Η δίκη είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει ως τις 22 Ιουνίου, με την ετυμηγορία να γίνεται γνωστή στις 8 Ιουλίου. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, μετά τη σημερινή αναβολή (για αύριο, στην καλύτερη των περιπτώσεων...) να υπάρξει μικρή καθυστέρηση στη διαδικασία.