Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Στο 98' η Σενεγάλη ! Νίκες και για Ζάμπια, Μπουρκίνα Φάσο, Πράσινο Ακρωτήρι

Η πρωταθλήτρια Σενεγάλη λυτρώθηκε στο 98' με πέναλτι του Μανέ στα προκριματικά του Κόπα Άφρικα, κερδίζοντας τελικά την Ρουάντα (0-1). Νίκησαν επίσης Ζάμπια, Μπουρκίνα Φάσο και Πράσινο Ακρωτήρι

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Στο 98' η Σενεγάλη ! Νίκες και για Ζάμπια, Μπουρκίνα Φάσο, Πράσινο Ακρωτήρι

Λίγο έλειψε να καταγραφεί μια μεγάλη έκπληξη στο πρόγραμμα της Τρίτης (7/6) στα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Στον 12ο όμιλο η κάτοχος του Κόπα Άφρικα, Σενεγάλη, χρειάστηκε 98 λεπτά μέχρι να σκοράρει με πέναλτι ο Σαντιό Μανέ κερδίζοντας έτσι την τυπικά γηπεδούχο Ρουάντα (0-1). Το ματς έγινε στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης, Ντάκα και παρόλο που τα «λιοντάρια» είχαν την καθολική υπεροχή, έπρεπε να περιμένουν ως την τελευταία φάση των καθυστερήσεων για να λυτρωθούν. Στον πάγκο για την Σενεγάλη έμεινε ο στόπερ του Ολυμπιακού, Παπ Σισέ.

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας, κέρδισαν επίσης τα φαβορί. Η Ζάμπια επικράτησε με ανατροπή των Νήσων Κομόρες (2-1), αν και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ του παλιού άσου του Ολυμπιακού και νυν στράικερ του Ερυθρού Αστέρα, Μπεν.

Το Πράσινο Ακρωτήρι, αν και χρησιμοποίησε ως έδρα την πόλη Μαρακές του Μαρόκο ήταν πολύ καλύτερη του Τόγκο (2-0) και επικράτησε 2-0. Για τους νικητές μπήκε αλλαγή στο 63’ ο εξτρέμ του Ολυμπιακού Γκάρι Ροντρίγκεζ αντί του Μπεμπέ. Στο Τόγκο έπαιξε και στα 90 λεπτά ο Αλεξί Ρομαό του Ιωνικού.

Στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, η τυπικά γηπεδούχους Εσουατίνι (η πρώην Σουαζιλάνδη), ηττήθηκε από την ποιοτικά ανώτερη Μπουρκίνα Φάσο (1-3) που έκανε το «δύο στα δύο» στον δεύτερο όμιλο.

Τα αποτελέσματα
2ος όμιλος
Ζάμπια-Κομόρες 2-1
45’ Εμβεπού, 85’ Κανγκβά-14’ Μπεν

Εσουατίνι-Μπουρκίνα Φάσο 1-3
64’ Εντζινισά-69’, 75’ Ουαταρά, 85’ Κι

8ος όμιλος
Πράσινο Ακρωτήρι-Τόγκο 2-0
10’ Ταβάρες 94’ Μοντέιρο

12ος Όμιλος
Ρουάντα-Σενεγάλη 0-1

98' Μναέ.