Λίβερπουλ: Νέα έκκληση Χόγκαν για διερεύνηση σχετικά με τα προβλήματα στον τελικό

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Λίβερπουλ, Μπίλι Χόγκαν, επανέλαβε την έκκληση για διερεύνηση του τελικού του Champions League το περασμένο Σαββατοκύριακο μεταξύ της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρίσι, ο οποίος στιγματίστηκε από μεγάλες αναταραχές.

Λίβερπουλ: Νέα έκκληση Χόγκαν για διερεύνηση σχετικά με τα προβλήματα στον τελικό

Ο αγώνας, τον οποίο κέρδισε η Ρεάλ με 1-0, καθυστέρησε περισσότερο από 30 λεπτά αφού η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει φιλάθλους που επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια. Μερικοί οπαδοί, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, δέχθηκαν δακρυγόνα από τη γαλλική αστυνομία.

Η UEFA ανέθεσε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για το περιστατικό, ενώ η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού Αμελί Ουντέ-Καστεγά δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα συντάξουν έκθεση εντός 10 ημερών.

«Εμείς στη Λίβερπουλ ζητούσαμε να διεξαχθεί έρευνα για το τι συνέβη στο Παρίσι το Σάββατο, όχι μια έκθεση», είπε ο Χόγκαν στην ιστοσελίδα της Λίβερπουλ την Πέμπτη.
«Πιστεύω ότι αυτά είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα. Έχουμε στείλει ξανά επιστολή στην UEFA σήμερα και θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα... που θα θέλαμε να διευκρινιστούν σε σχέση με τις λεπτομέρειες αυτής της έρευνας.

Απλώς πιστεύουμε ότι είναι απίστευτα σημαντικό να ξεκινήσει αυτή η έρευνα αμέσως και να υπάρχουν σαφείς λεπτομέρειες γύρω από τη διαδικασία και πώς θα λειτουργήσει».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμαμίν είπε ότι μεγάλο μέρος της ευθύνης βαραίνει τους οπαδούς της Λίβερπουλ και ότι 30.000-40.000 έφτασαν στο Παρίσι χωρίς εισιτήρια, κάτι που οδήγησε στις αναταραχές.
Ωστόσο, μια αναφορά στους New York Times ανέφερε ότι μόνο 2.589 πλαστά τα εισιτήρια αναχαιτίστηκαν από την ασφάλεια του γηπέδου.

«Μίλησα με τον ομόλογό μου στη Ρεάλ Μαδρίτης χθες, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι οι οπαδοί τους είχαν επίσης προβλήματα», είπε ο Χόγκαν. «Είχαν μεγάλες ανησυχίες με την λειτουργία, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομικής επιχείρησης γύρω από τον αγώνα.

Απ'οτι καταλαβαίνω και η Ρεάλ Μαδρίτης θα δημοσιοποιήσει κάποιες λεπτομέρειες στα κανάλια της για τα περιστατικά.

Ο πόνος, η θλίψη, η ζημιά, η πληγή... και στη συνέχεια να σου λέει ένας Γάλλος υπουργός ότι μόνο οι οπαδοί της Λίβερπουλ ήταν πρόβλημα, είναι απλώς ντροπιαστικό.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ξεκαθαρίσει ότι υπέφεραν και οι οπαδοί της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ