Finalissima: Ιταλία – Αργεντινή 0-3: Υπερπρωταθλήτρια κόσμου η «αλμπισελέστε»

Η πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής Αργεντινή, επικράτησε στο Γουέμπλεϊ της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ιταλίας (3-0) στην αναβίωση του Διηπειρωτικού κυπέλλου Εθνικών ομάδων, με την επωνυμία Finalissima

Finalissima: Ιταλία – Αργεντινή 0-3: Υπερπρωταθλήτρια κόσμου η «αλμπισελέστε»

Στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου αναμετρήθηκαν η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, με την πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής, Αργεντινή, στην αναβίωση του Διηπειρωτικού κυπέλλου Εθνικών ομάδων. Η «αλμπισελέστε» έχοντας σε καλή ημέρα τα αστέρια της υπερίσχυσε των «ατζούρι» και αναδείχθηκε υπερπρωταθλήτρια, με σκορ 3-0.

Οι εξάρσεις ποιότητας του Λιονέλ Μέσι, που έκανε μαγική εμφάνιση και των «υπαρχηγών» του, Λαουτάρο Μαρτίνες, Άνχελ Ντι Μαρία, έκαναν την διαφορά σε ένα ματς που είχε ρυθμό, ένταση και θέληση από τις δύο ομάδες να φθάσουν στην τελική επικράτηση. Εν τέλει, η ανώτερη συνολικά Αργεντινή πήρε δίκαια την νίκη και το κύπελλο, απέναντι στην Ιταλία, που δεν είχε καλές επιλογές στην τελική πάσα και γλίτωσε τα χειρότερα στο δεύτερο ημίχρονο, χάρη σε αποκρούσεις του Ντοναρούμα.

ΤΑ ΓΚΟΛ

28’: Ο Λο Σέλσο έδωσε στον Μέσι, ο οποίος μπήκε από αριστερά στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή σέρβιρε στον Λαουτάρο Μαρτίνες που πλάσαρε για το 1-0.

45’: Ο Λαουτάρο Μαρτίνες κινήθηκε κάθετα από το κέντρο στον άξονα και πέρασε μπαλιά στην πλάτη της άμυνα τη Ιταλίας, όπου ο Ντι Μαρία με άψογο πλασέ έγραψε το 2-0.

94': Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Ντιμπάλα έφυγε στην αντεπίθεση και εκτέλεσε, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 υπέρ της Αεγεντινής.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι (46’ Λατσάρι), Έμερσον (77' Μπαστόνι), Πεσίνα (62’ Σπινατσόλα), Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Μπερναρντέσκι (46’ Λοκατέλι), Μπελότι (46’ Σκαμάκα), Ρασπαντόρι.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Ρομέρο (85' Πεσέλα), Μολίνα, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Λο Σέλσο (91' Ντιμπάλα), Ροντρίγκες, Ντε Πολ (76’ Παλάσιος), Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες (85' Αλβάρεζ), Ντι Μαρία (91' Γκονζάλες).