Φύσσας: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται παίκτες σαν τον Γιακουμάκη»

Ο αθλητικός διευθυντής της εθνικής ομάδας της Ελλάδας, Τάκης Φύσσας, «αποκάλυψε» ότι ήταν εκείνος που έπεισε τον Γιώργο Γιακουμάκη να αγωνιστεί στη Σκωτία με τη Σέλτικ και δήλωσε ότι μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα την επόμενη σεζόν.  

Φύσσας: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται παίκτες σαν τον Γιακουμάκη»

Μετά από ένα...δύσκολο ξεκίνημα, ο Γιακουμάκης πέτυχε 16 γκολ για να τερματίσει ως ο πρώτος σκόρερ της σκωτικής Premiership, καθώς η Σέλτικ έφτασαν τον τίτλο.

«Όταν άκουσα ότι η Σέλτικ ενδιαφέρεται για αυτόν και ήθελε να πάει εκεί, του μίλησα για το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο», είπε ο Τάκης Φύσσας, μιλώντας στην ιστοσελίδα "footballscotland".

«Του είπα ότι το πρωτάθλημα της Σκωτίας θα ήταν τέλειο για αυτόν. Είναι δυνατός, είναι έξυπνος, βάζει γκολ, δουλεύει για την ομάδα και είχε την κατάλληλη εμπειρία για να πάει καλά. Αλλά νομίζω ότι μπορεί να τα πάει ακόμα καλύτερα την επόμενη σεζόν με τη Σέλτικ. Ελπίζω να μην τα πάει καλά απέναντι στην Χαρτς και αστειεύτηκα μαζί του για να μην παίζει τόσο καλά απέναντι στην παλιά μου ομάδα», πρόσθεσε ο Φύσσας που αγωνίστηκε στη Σκωτία με τη Χαρτς από το 2005 έως το 2007.

«Τα πήγε τόσο καλά και του εύχομαι τα καλύτερα στη Σκωτία. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειαζόμαστε παίχτες σαν αυτόν για να παίζουν καλά σε ένα καλό πρωτάθλημα. Είναι στο χέρι του. Πρέπει να δείξει σε όλους ότι είναι σταθερός στις εμφανίσεις του και γίνεται καλύτερος. Είναι σημαντικό να δούμε τις εμφανίσεις του την επόμενη σεζόν. Το σημαντικό για τον Γιώργο είναι να δείχνει σε όλους ποιος είναι, και να προσπαθεί να γίνει καλύτερος. Ας δούμε πώς θα αντιδράσει. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να έρθουν από αυτόν. Αν μπορεί να αποφύγει τραυματισμούς, να προετοιμαστεί καλά, να ζήσει μια ωραία ζωή, είναι οικογενειάρχης, οπότε δεν τον φοβάμαι», συμπλήρωσε.