Κύπρος: Εκτός Champions League ο ΑΠΟΕΛ, εκτός Ευρώπης η Ανόρθωση !

Την τελευταία αγωνιστική στην Κύπρο, ο ΑΠΟΕΛ έμεινε εκτός Champions League και η Ανόρθωση εκτός Ευρώπης ! Τις θέσεις τους πήραν αντίστοιχα η ΑΕΚ Λάρνακας και ο Άρης Λεμεσού

Κύπρος: Εκτός Champions League ο ΑΠΟΕΛ, εκτός Ευρώπης η Ανόρθωση !

Μεγάλες εκπλήξεις επιφύλαξε το φινάλε στο πρωτάθλημα Κύπρο. Εκεί όπου ο Απόλλων Λεμεσού είχε ήδη διασφαλίσει την επιστροφή στον «θρόνο» έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια, αλλά παρέμεναν εκκρεμότητες για τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Στη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του League ανέβηκε τελικά η ΑΕΚ Λάρνακας που νίκησε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Λεμεσού (0-1), ενώ έκανα «χαρακίρι» ο ΑΠΟΕΛ, καθώς ηττήθηκε στην Πάφο από την αδιάφορη τοπική ομάδα (3-1) και έτσι θα συμμετάσχει στο Conference League.

Μαζί του, στην τρίτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση θα βρίσκεται και ο Άρης Λεμεσού, καθώς την τελευταία αγωνιστική θριάμβευσε με 3-0 εκτός έδρας της Ανόρθωσης και την προσπέρασε στην τέταρτη προνομιούχο θέση, διασφαλίζοντας παράλληλα την ιστορική πρώτη του Ευρωπαϊκή έξοδο.

Μεγάλη αποτυχία για την «Κυρία» του κόουτς Τιμούρ Κετσπάγια και των Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και Αμρ Ουάρντα μεταξύ άλλων στο ρόστερ της. Ο Αιγύπτιος ήδη αποχαιρέτισε, ενώ θα ακολουθήσει εκτεταμένη επιχείρηση «εκκαθάρισης» στην ομάδα της Αμμοχώστου.