L' Equipe: Παραμονή Εμπαπέ στην Παρί ίσον εθνική νίκη της Γαλλίας

Πανηγυρικό εξώφυλλο της Equipe με Παριζιάνικο αέρα για το «εθνικό κεφάλαιο» που λέγεται ο Εμπαπέ

L' Equipe: Παραμονή Εμπαπέ στην Παρί ίσον εθνική νίκη της Γαλλίας

Στον άτυπο πόλεμο Γαλλίας Ισπανίας για το «μαύρο διαμάντι» του Γαλλικού ποδοσφαίρου η παραμονή του Εμπαπέ στην Παρί σεν Ζερμέν χαιρετίστηκε ως το «κόλπο του αιώνα».

Η ανανέωση του συμβολαίου του νεαρού υπερπαίκτη σηματοδοτεί και μια σειρά αλλαγών στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου που επαναπροσδιορίζει τους στόχους του εντός και εκτός Γαλλίας. Αυτό τουλάχιστον επισημαίνει και η έγκριτη Γαλλική εφημερίδα στο σημερινό της άρθρο της Δευτέρας, 23/5/22.

Η παραμονή του Εμπαπέ σημαίνει ωστόσο πολλά περισσότερα, για μια χώρα που φιλοδοξεί να αναβαθμίσει θεαματικά το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στοχεύοντας σε μια αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων και χορηγών που μπορεί να φέρει αμύθητο πλούτο στα ταμεία της Γαλλικής ομοσπονδίας αλλά και των ομάδων που συμμετέχουν στην Ligue 1.

H Equipe με το ειδικό βάρος της συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια ή μάλλον αφουγκράζεται τον μεγαλεπήβολο στόχο και βάζει τα δυνατά της να βοηθήσει σε αυτή την φιλόδοξη προσπάθεια. Θεωρεί λοιπόν ότι η ανανέωση του συμβολαίου Εμπαπέ στην Παρί είναι μια μεγάλη νίκη για το ίδιο το Γαλλικό ποδόσφαιρο