Χέρτα – Αμβούργο 0-1: Οι «δεινόσαυροι» έκαναν το πρώτο βήμα για την άνοδο στην Bundesliga

Το Αμβούργο κέρδισε 1-0 τη Χέρτα στο Βερολίνο κι έκανε το πρώτο βήμα για την επιστροφή της στην Bundesliga. Τη Δευτέρα (23/5) η ρεβάνς στο «Βολκσπαρκστάντιον».

Χέρτα – Αμβούργο 0-1: Οι «δεινόσαυροι» έκαναν το πρώτο βήμα για την άνοδο στην Bundesliga

Το πρώτο και καθοριστικό «βήμα» έκανε το Αμβούργο για την επιστροφή του στα μεγάλα «σαλόνια» του γερμανικού πρωταθλήματος. Οι «δεινόσαυροι» κέρδισαν 1-0 τη Χέρτα μέσα στο Βερολίνο στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα μπαράζ της Bundesliga και πλέον θα κληθούν – τουλάχιστον – να το υπερασπιστούν στη ρεβάνς του «Βολκσπαρκστάντιον» τη Δευτέρα (23/5) για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι την τρέχουσα σεζόν η Χέρτα τερμάτισε στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga στην κανονική περίοδο, ενώ το Αμβούργο εξασφάλισε την 3η θέση στη δεύτερη κατηγορία της χώρας.

Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ, ωστόσο εκ του αποτελέσματος τις είδαν αν περνούν ανεκμετάλλευτες. Το Αμβούργο ήταν αυτό που είχε την κατοχή της μπάλας (61,9%), αλλά δεν την αξιοποίησε, ενώ οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα στο 44’ με κεφαλιά του Μπελφοντίλ από σέντρα του Μίττελστατ, όμως έπειτα από έλεγχο του VAR το τέρμα ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ.

Στην επανάληψη Χέρτα και Αμβούργο συνέχισαν να αναζητούν ένα τέρμα, ώσπου στο 57’ ήρθε τελικά το 0-1 των φιλοξενούμενων με τον Λούντοβιτ Ράις. Ως το φινάλε η Χέρτα προσπάθησε να φτάσει έστω στην ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε και το Αμβούργο έφυγε με το «διπλό» από το Βερολίνο.

Για την ιστορία, η τελευταία φορά που το Αμβούργο αγωνίστηκε στην Bundesliga ήταν τη σεζόν 2017/18, όταν ολοκλήρωσε την πορεία της στην προτελευταία θέση της κατάταξης με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί.

Η Χέρτα από την άλλη, έπαιξε τελευταία φορά στη δεύτερη κατηγορία την περίοδο 2012/13, κατά την οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια και πανηγύρισε την άνοδο στην Bundesliga.