Νότιγχαμ-Σέφιλντ Γιουν. 1-2 (3-2 πεν.): Στο «Γουέμπλεϊ» με ήρωα Σαμπά!

Ολοταχώς για άνοδο η Νότιγχαμ! Τι κι αν η Σέφιλντ νίκησε 2-1 και έστειλε το ματς στα πέναλτι; Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη επικράτησε με 3-2 και έκλεισε θέση στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» στις 29 Μαϊου (18:30) απέαντι στην Χάντερσφιλντ! 

Νότιγχαμ-Σέφιλντ Γιουν. 1-2 (3-2 πεν.): Στο «Γουέμπλεϊ» με ήρωα Σαμπά!

Στα πέναλτι κρίθηκε το δεύτερο εισιτήριο του τελικού των μπαράζ ανόδου στην Championship!

Η Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν πιο ψύχραιμη και επικράτησε με 3-2 μετά το 1-2 σε κανονική διάρκεια και πέναλτι και πλέον βρίσκεται 90 λεπτά μακριά από την άνοδο στην Premier League.

Το «Δάσος» θα αναμετρηθεί με την Χάντερσφιλντ την επόμενη Κυριακή (29/5, 18:30) στο «Γουέμπλεϊ» στον τελικό ανόδου.

Ήρωας ο Σαμπά ο οποίος έπιασε τα πέναλτι των Νόργουντ, Χουριχέιν και Γκιμπς Γουάιτ!

Το γκολ για τους «κόκκινους» πέτυχε ο Μπρέναν Τζόνσον στο 19’ έπειτα από ασίστ του Σαμ Σάριτζ. Μάλιστα, ο νεαρός έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει και στα δύο ματς των μπαράζ ανόδου από το 2003 όταν το είχε πετύχει ο… πατέρας του Ντέιβιντ Τζόνσον. Ο Γκιμπς-Γουάιτ έφερε το παιγνίδι στα ίσα με την έναρξη του δεύτερου μέρους (47’) προτού ο Φλέκ σκοράρει στο 75’ για να ολοκληρώσει την ανατροπή της Σέφιλντ και να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου ματς.

Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου το σκορ δεν άλλαξε παρά τις ευκαιρίες που είχαν και οι δύο ομάδες και μοιραία η πρόκριση θα κρινόταν στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Τζόνσον, Καφού, Κουκ ευστόχησαν για την Νότιγχαμ, και μόνος που αστόχησε ήταν ο Λόλεϊ ενώ για την Σέφιλντ οι Νόργουντ και Χουριχέιν έπεσαν πάνω στον Σαμπά. Μπέρζ και Εντιαγιέ έδωσαν ελπίδα στους φιλοξενούμενους όμως ο Κονγκολέζος τερματοφύλακας σταμάτησε και τον Γκιμπς Γουάιτ και έστειλε την Νότιγχαμ στον τελικό!

Διαιτητής ήταν ο Μάικλ Όλιβερ. Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Ρόμπινσον, ΜακΚένα, Γουόραλ, Κουκ και ο προπονητής της Σέφιλντ, Πολ Χέκινγκμποτομ

Ενδεκάδες:

Νότιγχαμ Φόρεστ (Στιβ Κούπερ): Σαμπά, Κούκ, Γουόραλ, ΜακΚένα, Γκάρνερ (118' Καφού), Γέιτς, Σπένς, Κόλμπακ, Ζίκερναγκελ (71’ Λόλεϊ), Τζόνσον, Σάριτζ (76’ Ντέϊβις)

Σέφιλντ (Πολ Χέκινγκμποτομ): Φοντέρινγχαμ, Έιγκαν, Ρόμπινσον, Μπάσαμ, Νόργουντ, Φλεκ (109' Χουριχέιν), Μπάλντοκ (108' Όσμπορν), Νόριγκτον-Ντέιβις, Μπέρζ, Γκιμπς-Γουάιτ, Εντιαγιέ