Σαουθάμπτον: Το… φυτώριο αξίας 210 εκατομμυρίων ευρώ της Λίβερπουλ

Η Σαουθάμπτον υποδέχεται την Λίβερπουλ την Τρίτη το βράδυ (17/5, 21:45) και το fosonline.gr ανατρέχει στις επτά περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που απέκτησαν οι «κόκκινοι» από τους «Αγίους» από το 2005 και έπειτα.

Σαουθάμπτον: Το… φυτώριο αξίας 210 εκατομμυρίων ευρώ της Λίβερπουλ

Η αδιάφορη Σαουθάμπτον υποδέχεται την Τρίτη το βράδυ (17/5, 21:45) την Λίβερπουλ η οποία θέλει την νίκη για να μείνει σε τροχιά τίτλου στο πλαίσιο της 37ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Premier League.

Οι «κόκκινοι» φαίνεται πως τρέφουν ιδιαίτερη αδυναμία στους ποδοσφαιριστές των «Αγίων» καθώς από το 2005 έχουν προχωρήσει σε επτά μεταγραφές κάνοντας την Σαουθάμπτον περίπου 210 εκατομμύρια ευρώ πλουσιότερη.

2005 – Πίτερ Κράουτς

Στις 20 Ιουλίου του 2005, η -τότε- πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ προσφέρει 10.5 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον υψηλόσωμο κεντρικό επιθετικό από την Σαουθάμπτον.

Ο άλλοτε διεθνής Άγγλος παρέμεινε για τρία χρόνια στο «Άνφιλντ» παίζοντας 135 φορές με απολογισμό 42 τέρματα και 20 ασίστ ενώ πανηγύρισε την κατάκτηση ενός FA Cup και ενός Community Shield.

2014 – Ρίκι Λάμπερτ, Ντέγιαν Λόβρεν, Άνταμ Λαλάνα

Το καλοκαίρι του 2014, η Λίβερπουλ πούλησε τον Λουίς Σουάρες στην Μπαρτσελόνα και αντί να ξοδέψει ένα μεγάλο ποσό για να αποκτήσει έναν παίκτη ως αντικαταστάτη του Ουρουγουανού, προτίμησε να καλύψει το κενό με περισσότερους παίκτες. Τρεις εξ’ αυτών προήλθαν από την Σαουθάμπτον:

Ο Ρίκι Λάμπερτ ήταν γνωστό πως υποστήριζε από μικρό παιδάκι τους «Reds». Έτσι, όταν οι «Άγιοι» δέχθηκαν πρόταση 4.2 εκατομμυρίων ευρώ, ο αρχηγός τους έγινε κάτοικος «Άνφιλντ». Ο 40χρονος σήμερα επιθετικός είχε συμπληρωματικό ρόλο όμως δεν δικαίωσε τις προσδοκίες πετυχαίνοντας τρία τέρματα και μοιράζοντας 2 ασίστ στα 36 ματς που αγωνίστηκε με τα «κόκκινα» εκείνη την σεζόν.

Ο Λόβρεν, αποκτήθηκε με 25 εκατομμύρια, έμεινε έξι χρόνια στην Λίβερπουλ, έπαιξε σε 185 ματς έχοντας απολογισμό 8 γκολ και 5 ασίστ ενώ πανηγύρισε την κατάκτηση του Champions League, της Premier League και του Ευρωπαϊκού Super Cup.

Εκείνος ο οποίος πραγματικά «κούμπωσε» στο «Άνφιλντ» ήταν ο Άνταμ Λαλάνα. Ο Άγγλος πάλαι ποτέ διεθνής αποτέλεσε βασικό γρανάζι στην επανάσταση που έφερε ο Γιούργκεν Κλοπ αλλά στάθηκε άτυχος καθώς ταλαιπωρήθηκε από συνεχείς τραυματισμούς. Τα 31 εκατομμύρια ευρώ που κόστισε στην Λίβερπουλ, τα «ξεπλήρωσε» στο γήπεδο με 22 γκολ και 22 ασίστ σε 178 ματς σε έξι χρόνια ενώ κατέκτησε ένα Champions League, μια Premier League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ένα Ευρωπαϊκό Super Cup.

2015 – Ναθάνιελ Κλάιν

Το επόμενο καλοκαίρι η Λίβερπουλ εμπιστεύτηκε ξανά την «αγορά» της Σαουθάμπτον και ξοδεύοντας 17 εκατομμύρια ευρώ βρήκε στο πρόσωπο του Νάθανιελ Κλάιν το βασικό της δεξί μπακ για τα επόμενα δύο χρόνια. Όπως ο Λαλάνα, έτσι και ο Κλάιν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς ενώ η ραγδαία εξέλιξη του Αλεξάντερ-Άρνολντ περιόρισε τον χρόνο του. Συνολικά αγωνίστηκε με τα κόκκινα 103 φορές, πέτυχε 2 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ ενώ κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Super Cup το 2019.

2016 – Σαντιό Μανέ

Η παρούσα μεταγραφή δεν χρειάζεται ιδιαίτερες… συστάσεις. Η Λίβερπουλ πλήρωσε 41.2 εκατομμύρια ευρώ στην Σαουθάμπτον και απέκτησε τον Σαντιό Μανέ, ο οποίος αποτελεί μέχρι και σήμερα έναν εκ των κορυφαίων κυνηγών στον κόσμο.

Ο Σενεγαλέζος έχει σκοράρει 119 τέρματα και έχει μοιράσει 48 ασίστ σε 267 συμμετοχές ενώ έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός Champions League, μίας Premier League, ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, ενός Ευρωπαϊκού Super Cup, ενός Carabao Cup και ενός FA Cup.

2018 – Βίρτζιλ φαν Ντάικ

Όπως και με τον Μανέ, η μεταγραφή του φαν Ντάικ «μιλάει από μόνη της». Αν τα 84 εκατομμύρια ευρώ που κόστισε ο Ολλανδός τον Ιανουάριο του 2018 στην Λίβερπουλ έμοιαζαν υπερβολικά, σήμερα φαντάζουν πολύ λίγα.

Ο θηριώδης αμυντικός άλλαξε τον ρου της ιστορίας του κλαμπ και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του οικοδομήματος του Γιούργκεν Κλοπ. Έχει καταγράψει 180 συμμετοχές με 16 γκολ και 11 ασίστ ενώ, όπως και ο Μανέ, έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός Champions League, μίας Premier League, ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, ενός Ευρωπαϊκού Super Cup, ενός Carabao Cup και ενός FA Cup.