Αγγλία: Δυσαρέσκεια Κυβέρνησης για Κλοπ και τις αποδοκιμασίες των οπαδών της Λίβερπουλ

Η στάση του προπονητή της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, να δικαιολογήσει τις αποδοκιμασίες των οπαδών των «κόκκινων» στον εθνικό ύμνο αλλά και αυτές με αποδέκτη τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ πριν τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, προκάλεσε την αντίδραση της Κυβέρνησης της χώρας.

Αγγλία: Δυσαρέσκεια Κυβέρνησης για Κλοπ και τις αποδοκιμασίες των οπαδών της Λίβερπουλ

Την αντίδραση της αγγλικής Κυβέρνησης προκάλεσε η στάση του προπονητή της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, να δικαιολογήσει τις αποδοκιμασίες των οπαδών των «κόκκινων» κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου, αλλά και αυτές με αποδέκτη τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ, πριν τον τελικό του Κυπέλλου με την Τσέλσι στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου.

Όταν ρωτήθηκε για το σχετικό θέμα ο Γερμανός προπονητής της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ, είχε τονίσει:

«Φυσικά το σκέφτομαι, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερο να ρωτάμε: γιατί συμβαίνει; Δεν θα το έκαναν χωρίς λόγο. Δεν βρίσκομαι εδώ αρκετό καιρό για να καταλάβω τον λόγο πίσω από αυτή τη συμπεριφορά.

Έχει να κάνει σίγουρα με το παρελθόν και πιθανώς αυτές είναι ερωτήσεις που εσείς μπορείτε να απαντήσετε πολύ καλύτερα από μένα. Η πλειονότητα των οπαδών μας είναι φοβεροί άνθρωποι. Πραγματικά έξυπνοι, με τα πάνω τους και τα κάτω τους. Δεν θα το έκαναν χωρίς αιτία».

Κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τη στάση των φίλων της ομάδας στο συγκεκριμένο περιστατικό «τεράστια ντροπή και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση».