Έβερτον – Μπρέντφορντ 2-3: Άγριες «μέλισσες», συνεχίζεται η αγωνία για τα «ζαχαρωτά»

Η Μπρέντφορντ νίκησε στο «Γκούντισον Παρκ» με ανατροπή 3-2 την Έβερτον, η οποία θα συνεχίσει τη μάχη της για την παραμονή της στην Premier League. Με εννέα παίκτες τελείωσαν το ματς τα «ζαχαρωτά» του Φρανκ Λάμπαρντ. Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Έβερτον – Μπρέντφορντ 2-3: Άγριες «μέλισσες», συνεχίζεται η αγωνία για τα «ζαχαρωτά»

Μάταια ήλπιζε η Έβερτον να πανηγυρίσει το τρίποντο στην έδρα της κόντρα στη Μπρέντφορντ και να κερδίσει την παραμονή της στα «σαλόνια» της Premier League. Οι «μέλισσες» δεν χαρίστηκαν στην αντίπαλό τους και κέρδισαν τα «ζαχαρωτά» με ανατροπή 3-2 μέσα στο «Γκούντισον Παρκ» για την 37η αγωνιστική του πρωταθλήματος, κρατώντας έτσι με την αγωνία την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ ενόψει της συνέχειας στον θεσμό.

Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ παρέμεινε στο +2 από την Μπέρνλι, που βρίσκεται μία θέση κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ πλέον θα επιδιώξει στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του να πάρει τα θετικά αποτελέσματα ώστε να μην υποβιβαστεί στην Championship.

Αναλυτικότερα, η Έβερτον υποδέχεται την Κρίσταλ Πάλας την Πέμπτη (19/5) σε εξ αναβολής ματς της 33ης αγωνιστικής, ενώ στην τελευταία «στροφή» του πρωταθλήματος φιλοξενείται από την Άρσεναλ στο Λονδίνο (22/5).

Η Έβερτον μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 11ο λεπτό της συνάντησης με το τέρμα που σημείωσε ο Κάλβερτ-Λιούιν. Τα χαμόγελα όμως στις τάξεις των «ζαχαρωτών» δεν κράτησαν πολύ, καθώς μόλις οκτώ λεπτά αργότερα (19’) οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τζάραντ Μπραντγουέιτ με απευθείας κόκκινη.

Ανατροπή σε ένα δίλεπτο και νέα αποβολή

Η Μπρέντφορντ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και άρχισε να πιέζει όλο και περισσότερο τα «ζαχαρωτά», ώσπου στο 37’ έφτασε τελικά στην ισοφάριση με το αυτογκόλ του Κόουλμαν. Ακόμα κι έτσι όμως, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ δεν κατέθεσε τα «όπλα». Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45’+2’) ο Ριτσάρλισον κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μαντς Μπεχ Σόρενσεν και την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο ίδιος ο Βραζιλιάνος που νίκησε τον Πίκφορντ για το 2-1 της Έβερτον.

Στην επανάληψη βέβαια, οι γηπεδούχοι τελικά δεν άντεξαν και… λύγισαν, με την Μπρέντφορντ να σκοράρει δις μέσα σε ένα 2λεπτο και να φέρνει «τούμπα» το ματς. Στο 62’ από ασίστ του Κρίστιαν Έρικσεν ήρθε η ισοφάριση για τις «μέλισσες» με το γκολ του Γιοάν Ουισά (2-2) και στο 64’ το 2-3 για την ομάδα του δυτικού Λονδίνου από τον Ρίκο Χένρι, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης. Άλλωστε, στο 88’ οι γηπεδούχοι έμειναν τελικά και με εννέα παίκτες στο ματς, λόγω αποβολής του Ροντόν για αντιαθλητικό μαρκάρισμα.

Το προφίλ της 37ης (προτελευταίας) αγωνιστικής
28/4: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 1-1

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (15/5)
Τότεναμ – Μπέρνλι 1-0
(45’ πέν. Κέιν)

Άστον Βίλα – Κρίσταλ Πάλας 1-1
(69’ Γουότκινς – 81’ Σλουπ)

Λιντς – Μπράιτον 1-1
(92’ Στρούικ - 21’ Γουέλμπεκ)

Γουότφορντ – Λέστερ 1-5
(6’ Πέδρο – 18’ Μάντισον, 22’ και 70’ Βάρντι, 46’ και 86’ Μπαρνς)

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 2-2
(24’ και 45’ Μπόουεν – 49’ Γκρίλις, 69’ αυτ. Κουφάλ)

Γουλβς – Νόριτς 1-1
(55’ Νούρι - 37’ Πούκι)

Έβερτον – Μπρέντφορντ 2-3
(11’ Κάλβερτ-Λιούιν, 45’ πέν. Ριτσάρλισον – 37’ αυτ. Κόουλμαν, 62’ Ουισά, 64’ Χένρι)

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (16/5)
22.00: Νιουκάστλ – Άρσεναλ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (17/5)
21.45: Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ