Premier League: «Φρένο» για τη Σίτι στο Λονδίνο, 2-2 με τη Γουέστ Χαμ

Η Μάντσεστερ Σίτι αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με τη Γουέστ Χαμ, σε ένα ματς που βρέθηκε να χάνει 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και που έχασε πέναλτι στο 87’ για να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή. Στο +4 οι πρωταθλητές από τη δεύτερη Λίβερπουλ. Τα αποτελέσματα της 37ης (προτελευταίας) αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Premier League: «Φρένο» για τη Σίτι στο Λονδίνο, 2-2 με τη Γουέστ Χαμ

Ακόμα πιο κοντά στο όγδοο πρωτάθλημα της ιστορίας της βρίσκεται πλέον η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» αν και βρέθηκαν κοντά στην πρώτη τους εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα από την πρεμιέρα του περασμένου Αυγούστου (σ. 1-0 από την Τότεναμ), τελικά αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2 με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο για την 37η και προτελευταία αγωνιστική της Premier League.

Με τον πόντο αυτό, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα αποσπάστηκε πλέον στο +4 στην κορυφή από τη δεύτερη Λίβερπουλ, η οποία δοκιμάζεται την Τρίτη (17/5) κόντρα στη Σαουθάμπτον στο «Σεν Μέρις».

Αν οι «κόκκινοι» ηττηθούν από τους «αγίους», τότε η Σίτι θα στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια, ενώ σε περίπτωση νίκης της Λίβερπουλ τότε οι «πολίτες» θα θέλουν στην τελευταία αγωνιστική το τρίποντο στην έδρα τους κόντρα στην Άστον Βίλα του (προπονητή) Στίβεν Τζέραρντ για να σηκώσουν το τρόπαιο στον «ουρανό» του Νησιού.

Όσο για τη Γουέστ Χαμ; Με τον πόντο οι λονδρέζοι εξασφάλισαν την παρουσία τους στο Conference League της επόμενης σεζόν, αλλά στην τελευταία αγωνιστική θα κυνηγήσουν την έκτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Ο Μπόουεν «πάγωσε» τους «πολίτες»

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Γουέστ Χαμ, ενώ κατέγραψε και 13 τελικές έναντι μόλις 3ων των «σφυριών». Εκ του αποτελέσματος όμως, οι «πολίτες» όχι μόνο δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά πήγαν και στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας δεχτεί δύο γκολ!

Η αποτελεσματική Γουέστ Χαμ εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά προβλήματα της Σίτι και στο 24’ άνοιξε το σκορ με το τέρμα που σημείωσε ο Μπόουεν, πριν ο ίδιος παίκτης γράψει και το 2-0 στο 45’, κάνοντας έτσι ακόμα πιο ισχυρό τον «πονοκέφαλο» για τον προπονητή των πρωταθλητών, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Στην επανάληψη, το γκολ του Γκρίλις στο 49’ ξαναέβαλε τη Σίτι στο παιχνίδι (1-2), ώσπου ήρθε και το αυτογκόλ του Κουφάλ στο 69’ για να δώσει έτσι μία τεράστια «ανάσα» στους φιλοξενούμενους (2-2). Στα εναπομείναντα λεπτά και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να φτάσουν σε ένα τρίτο τέρμα.

Πιο κοντά όμως έφτασε η Σίτι, όταν κέρδισε πέναλτι στο 86’, αλλά ο Μαχρέζ δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στον Λούκας Φαμπιάνσκι, που έπεσε έξοχα και απέκρουσε τη μπάλα, κρατώντας το 2-2.

Βαθμός «ανάσα» για Λιντς, αλλά….

Πέραν αυτών, η Λιντς αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τη Μπράιτον στο «Έλαντ Ρόουντ» και κατάφερε να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Παρόλα αυτά όμως, ο σύλλογος του δυτικού Γιορκσάιρ βρίσκεται πλέον στο +1 από την Μπέρνλι που ακολουθεί ξωπίσω της και έχει πια ένα ματς λιγότερο.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Λέστερ διέλυσε με το εμφατικό 5-1 την ήδη υποβιβασμένη Γουότφορντ και πανηγύρισε μόλις τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα από τον περασμένο Οκτώβρη (!), αλλά και πρώτη μετά από τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες.

Τέλος, Γουλβς και Νόριτς αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 και μοιράστηκαν τον πόντο, ενώ με το ίδιο σκορ (1-1) ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο «Βίλα Παρκ» του Μπέρμιγχαμ με τις Άστον Βίλα και Κρίσταλ Πάλας.

Το προφίλ της 37ης (προτελευταίας) αγωνιστικής
28/4: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 1-1

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (15/5)
Τότεναμ – Μπέρνλι 1-0
(45’ πέν. Κέιν)

Άστον Βίλα – Κρίσταλ Πάλας 1-1
(69’ Γουότκινς – 81’ Σλουπ)

Λιντς – Μπράιτον 1-1
(92’ Στρούικ - 21’ Γουέλμπεκ)

Γουότφορντ – Λέστερ 1-5
(6’ Πέδρο – 18’ Μάντισον, 22’ και 70’ Βάρντι, 46’ και 86’ Μπαρνς)

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 2-2
(24’ και 45’ Μπόουεν – 49’ Γκρίλις, 69’ αυτ. Κουφάλ)

Γουλβς – Νόριτς 1-1
(55’ Νούρι - 37’ Πούκι)

18.30: Έβερτον – Μπρέντφορντ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (16/5)
22.00: Νιουκάστλ – Άρσεναλ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (17/5)
21.45: Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ