Κλοπ: «Ο κόσμος δεν είναι γεμάτος νικητές, αλλά γεμάτος ανθρώπους που προσπαθούν με ελπίδα»

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, αποκάλυψε πως έχει απορρίψει αρκετές φορές την ευκαιρία να αναλάβει την Μπάγερν Μονάχου και συνάμα το ενδεχόμενο να είχε κατακτήσει περισσότερους τίτλους. 

Κλοπ: «Ο κόσμος δεν είναι γεμάτος νικητές, αλλά γεμάτος ανθρώπους που προσπαθούν με ελπίδα»

Ο Γιούργκεν Κλοπ ελπίζει να προσθέσει απόψε (18:45, Cosmote Sport 3 HD) απέναντι στην Τσέλσι και το Κύπελλο Αγγλίας στην συλλογή του μετά το Πρωτάθλημα Αγγλίας, το Champions League, το Ευρωπαϊκό Super Cup, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και το Carabao Cup.

Ο Κλοπ αποκάλυψε πως θα μπορούσε να είχε αναλάβει την Μπάγερν Μονάχου σε περισσότερες από μια περιπτώσεις:

«Είχα την ευκαιρία να πάω στην Μπάγερν σε περισσότερες από μια περιπτώσεις, θα μπορούσα να έχω κατακτήσει περισσότερα τρόπαια, είμαι σίγουρος για αυτό, όμως δεν το έκανα.

Είχα συμβόλαιο εδώ και δεν πήγα ποτέ στην Μπάγερν.

Είναι εντάξει. Ο κόσμος δεν είναι γεμάτος νικητές, ο κόσμος είναι γεμάτος από ανθρώπους που προσπαθούν με ελπίδα. Προσπαθώ και κάποιες φορές κερδίζω μαζί με άλλους ανθρώπους. Είμαι χαρούμενος με αυτό».

Η Μπάγερν έχει αλλάξει πέντε μόνιμους προπονητές από όταν ο Γιούργκεν Κλοπ ανέλαβε τα ηνία στο «Άνφιλντ» τον Οκτώβριο του 2015.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν στο Μόναχο μέχρι τον Ιούνιο του 2016 και τον διαδέχθηκαν οι Κάρλο Αντσελότι, Γιουπ Χάινκες, Νίκο Κόβατς, Χάνσι Φλικ ενώ νυν προπονητής των «Βαυαρών» είναι ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Ο Κλοπ υπέγραψε πρόσφατα νέο συμβόλαιο με την Λίβερπουλ το οποίο θα τον κρατήσει στην ομάδα μέχρι το 2026.