Ράγιο Βαγιεκάνο- Βιγιαρεάλ 1-5: Θα το παλέψει μέχρι τέλους

Δεν τα παρατάει η Βιγιαρεάλ στο κυνήγι για την Ευρώπη της νέας σεζόν, περνώντας εμφατικά από την έδρα της Ράγιο Βαγιεκάνο με 5-1 και τώρα πάει για «τελικό» με την Σοσιεδάδ

Ράγιο Βαγιεκάνο- Βιγιαρεάλ 1-5: Θα το παλέψει μέχρι τέλους

Η προσπάθεια της Βιγιαρεάλ να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Europa League της νέας σεζόν θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, καθώς επικράτησε άνετα εκτός έδρας της Ράγιο Βαγιεκάνο με 5-1 και παραμένει τρεις βαθμούς πίσω από την Ρεάλ Σοσιεδάδ που βρίσκεται στην έκτη θέση του πίνακα. Με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται την Κυριακή (15/5) στην έδρα της Βιγιαρεάλ σε ένα παιχνίδι-«τελικό». Ενώ στην τελευταία αγωνιστική η Βιγιαρεάλ θα παίξει στην έδρα της Μπαρτσελόνα και η Σοσιεδάδ θα υποδεχτεί την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 3' προηγήθηκε με κεφαλιά του Αλφόνσο Πεντράθα μετά από κόρνερ του Παρέχο. Οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Μπεμπέ αντέδρασαν και πίεσαν για την ισοφάριση έχοντας κάποιες καλές στιγμές και πήραν την επιβράβευση στο 20' με σκόρερ τον Σέρχι Γκουαρντιόλα μετά από διπλή προσπάθεια και αξιοποίηση της μπαλιάς του Αλβάρο Γκαρσία. Η Βιγιαρεάλ βρήκε ωστόσο την ευκαιρία να προηγηθεί και πάλι, με τον Χουάν Φόιθ να είναι αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πάλι με κεφαλιά, στο 27'. Από εκτέλεση φάουλ του Παρέχο και πρώτη επαφή του Τόρες. Στο 38' ήρθε το τρίτο γκολ για τα «κίτρινα υποβρύχια» με τον Πάκο Αλκάθερ, μετά από ασίστ του Πεντράθα για να κλείσει το πολύ χορταστικό για την Βιγιαρεάλ πρώτο μέρος με το 1-4 από τον Πάου Τόρες στις καθυστερήσεις. Με την Βιγιαρεάλ να έχει το απόλυτο της αποτελεσματικότητας αφού είχε τέσσερις τελικές στην εστία και ισάριθμα γκολ!

Στην επανάληψη το ματς είχε φάσεις, αλλά όχι στον ίδιο ρυθμό με τους φιλοξενούμενους να κρατούν τον έλεγχο και τους γηπεδούχους να προσπαθούν να μειώσουν. Έβαλαν γκολ στο 61' με τον Κατένα με πολλές διαμαρτυρίες από την πλευρά της Βιγιαρεάλ και κίτρινες σε Έμερι και Ρούλι. Και με το VAR να απονέμει δικαιοσύνη καθώς είχε γίνει φάουλ στον γκολκίπερ της Βιγιαρεάλ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 88' με το δεύτερο γκολ του ο Πεντράθα μετά από ασίστ του Ντιά.

Διαιτητής στο Κάμπο ντε Βαγιέκας ο Ντε Μέρα. Κίτρινες: Μάρας, Α. Γκαρσία, Κομεσάνια, Ρούλι, Λόπεθ, Σιλά, Αλμπιόλ

Ράγιο Βαγιεκάνο: Ντιμιτριέφσκι, Μπάλιου, Μάρας (59' Ντέκα), Κατένα, Φ. Γκαρσία, Μπεμπέ (59' Σιλά), Λόπεθ, Βαλεντίν, Α. Γκαρσία (89' Ασένσιο), Γκουαρντιόλα (59' Φαλκάο), Κομεσάνια (89' Ροντρίγκες)

Βιγιαρεάλ: Ρούλι, Φόιθ (73' Γκασπάρ), Αλμπιόλ, Τόρες (67' Μαντί), Πεντράθα, Παρέχο, Καπουέ (81' Ιμπόρα), Τριχέρος, Λο Σέλσο (46' Τζάκσον), Αλκάθερ (66' Ντιά), Τσουκβουέζε