Τότεναμ - Άρσεναλ: Ντέρμπι με φόντο τα... αστέρα

Η Τότεναμ φιλοξενεί απόψε (12/5, 21.45) την Άρσεναλ σε εξ αναβολής παιχνίδι της Premier League με θέα... τους ομίλους του Champions League. 

Τότεναμ - Άρσεναλ: Ντέρμπι με φόντο τα... αστέρα

Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει απόψε (12/5, 21.45) την Τότεναμ εκτός έδρας στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου. Και αν το ματς από μόνο του είναι πρόκληση, το γεγονός πως οι δύο συμπολίτισσες παίζουν για μια θέση στο Champions League την κάνει ακόμα μεγαλύτερη.

Η Άρσεναλ απέχει τέσσερις βαθμούς από την Τότεναμ, τρία παιχνίδια πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και μία νίκη στην έδρα του αντιπάλου της θα της εξασφάλιζε θέση στην πρώτη τετράδα, και την επιστροφή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά από τη σεζόν 2016-17.

Από την άλλη, το ματς αυτό για τα «Σπιρούνια» είναι τελικός στη «μάχη» που δίνουν για την τετράδα και την επιστροφή τους στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League.

Να τονίσουμε πως το ντέρμπι αφορά και την 3η ομάδα της αγγλικής πρωτεύουσας, Τσέλσι, η οποία με νίκη των «κανονιέρηδων» θα πάει στο +8 από την Τότεναμ και τότε θα εξασφαλίσει και μαθηματικά ένα εισιτήριο για τα... αστέρια!