Τζέραρντ: «Αυτή η Λίβερπουλ η κορυφαία στην ιστορία της»

Ο προπονητής της Άστον Βίλα και θρύλος της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ εξήρε τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ τονίζοντας ότι αποτελούν την κορυφαία ομάδα στην ιστορία του κλαμπ.

Τζέραρντ: «Αυτή η Λίβερπουλ η κορυφαία στην ιστορία της»

Ο θρυλικός αρχηγός της Λίβερπουλ και προπονητής της Άστον Βίλα, Στίβεν Τζέραρντ αντιμετωπίζει την Τρίτη (10/5, 22:00, Cosmote Sport 1 HD) την άλλοτε ομάδα του. Μια ενδεχόμενη νίκη των «χωριατών» θα βάλει τέλος στις όποιες ελπίδες των Reds για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Λίβερπουλ εκτός από την Premier League, διεκδικεί τόσο το FA Cup όσο και το Champions League έπειτα από την κατάκτηση του Carabao Cup. Ο Τζέραρντ κατέκτησε το Champions League με τους «κόκκινους», οι οποίοι συνολικά έχουν έξι κατακτήσεις, ενώ έχουν ακόμη 19 πρωταθλήματα, επτά Κύπελλα και 9 Λιγκ Καπ.

Ο 41χρονος τελικός ωστόσο θεωρεί πως η φετινή ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι η πιο απολαυστική για τους φιλάθλους στην ιστορία του κλαμπ.

«Θεωρώ παρακολουθούμε πιθανότατα την καλύτερη (έκδοση της Λίβερπουλ), λόγω της ταχύτητας, της έντασης και της νοοτροπίας της παρούσας ομάδας», είπε ο Τζέραρντ.

«Αλλά το λέω χωρίς να θέλω να δείξω ασέβεια στις προηγούμενες επιτυχημένες ομάδες της Λίβερπουλ διότι μεγάλωσα παρακολουθώντας τες, νικητές του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, συνεχή πρωταθλήματα, μεγάλωσα με το DNA της ομάδας.

Ξέρω ότι είχαν παίκτες, προπονητές και ομάδες παγκοσμίου κλάσης στο παρελθόν, αλλά μου αρέσει να τους παρακολουθώ, είναι όμορφοι «στο μάτι», επειδή του παιγνίδι έχει αλλάξει, έχει γίνει ταχύτερο- θεωρώ ότι βλέπουμε την κορυφαία ομάδα της Λίβερπουλ που έχει υπάρξει».

Σχετικά με το εάν τον ενδιαφέρει η μάχη τίτλου της Λίβερπουλ, ο Τζέραρντ απάντησε:

«Όχι, αλήθεια όχι. Θα μπώ στο παιγνίδι θέλοντας να νικήσω».