Προπονητής Λιντς: «Πρέπει να πιστεύουμε σαν τον Γκάντι και να παλέψουμε σαν τον Μοχάμεντ Άλι»

Ο προπονητής της Λιντς, Τζέσε Μάρς, θέλει η ομάδα του να αντλήσει έμπνευση από φιγούρες όπως ο Μαχάτμα Γκάντι, η Μητέρα Τερέζα και ο Μοχάμεντ Άλι στην προσπάθειά τους να παραμείνουν στην Premier League

Προπονητής Λιντς: «Πρέπει να πιστεύουμε σαν τον Γκάντι και να παλέψουμε σαν τον Μοχάμεντ Άλι»

Ο Τζέσε Μάρς αντικατέστησε τον Μαρσέλο Μπιέλσα στην τεχνική ηγεσία της Λίντς Γιουνάιτεντ με την ομάδα να βρίσκεται στην 16η θέση της Premier League. Όμως έκτοτε έχουν μαζέψει μόλις 11 βαθμούς σε εννέα παιγνίδια και έχουν υποχωρήσει στην ζώνη του υποβιβασμού.

Η Λιντς υποδέχεται την Τσέλσι την Τετάρτη (11/5) το βράδυ και ο Αμερικανός τεχνικός τόνισε πως προσπαθεί να αντλήσει έμπνευση για τους ποδοσφαιριστές του μέσα από σπουδαίες προσωπικότητες:

«Η έμπνευση παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτήν την δουλειά και όταν ηγείσαι σε μια ομάδα πρέπει να κρατάς τους παίκτες σου στον παλμό κάθε στιγμής.

Έχω 52 αποσπάσματα από βιβλία τα οποία δίνω μερικές φορές στους παίκτες, ατομικά, θεωρώ ότι χρειάζονται κάτι να τους κινητοποιήσει πέρα από τις συζητήσεις που έχουν μαζί μου.

Έχω χρησιμοποιήσει τον Μοχάμεντ Άλι κάποιες φορές προς την ομάδα, εμπνέυομαι από τον Μάικλ Τζόρνταν. Υπάρχουν και άλλες ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Γκάντι, η Μητέρα Τερέζα και πρόεδροι όπως ο Τζ.Κέννεντι».

Ο εξτρέμ της Λιντς, Τζακ Χάρισον, μετά την ήττα από την Άρσεναλ την Κυριακή δήλωσε: «Ο Μαρς μας έδωσε μια ρήση του Γκάντι πριν το ματς σχετικά με το να έχουμε πίστη και ότι είναι το πιο σημαντικό για εμάς.

Πρέπει να πιστεύουμε και όλα τα άλλα θα έρθουν, το να είμαστε ενωμένοι, οι τακτικές και τα σχετικά».