«Μπλαουγκράνα» η πρώτη ισπανική κούπα (vid)!

Με τον Ντεμπελέ να πετυχαίνει ένα απίθανο γκολ με μακρινό «ξερό» σουτ στο 78' και τον Τερ Στέγκεν να πιάνει πέναλτι στο 90'+1', η Μπαρτσελόνα στέφθηκε υπερπρωταθλήτρια Ισπανίας σε βάρος της Σεβίλλης με 2-1.

«Μπλαουγκράνα» η πρώτη ισπανική κούπα (vid)!

Το 13ο Σούπερ Καπ της ιστορίας της πανηγυρίζει από το βράδυ της Κυριακής η Μπαρτσελόνα, η οποία έστω και δύσκολα κατέβαλλε την αντίσταση της Σεβίλλης -και μάλιστα με ανατροπή, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ- και με 2-1 σήκωσε την πρώτη κούπα της σεζόν στην Ισπανία!

Η ομάδα της Ανδαλουσίας έβαλε... δύσκολα στους «μπλαουγκράνα» σκοράροντας με το ωραίο πλασέ του Σαράμπια στο 9', ωστόσο στο 42' ο Μέσι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με απευθείας φάουλ και στην επαναφορά ο Πικέ έφερε το ματς στα ίσα με προβολή.

Στο β' μέρος -και ιδίως μετά το 60'- η Μπάρτσα άρχισε να πιέζει ασφυκτικά, ωστόσο το δεύτερο γκολ ήρθε με απίθανο τρόπο και από τον πλέον... ασυνήθη υπόπτο: Τον Ουσμάν Ντεμπελέ! O Γάλλος επιθετικός έπιασε ένα διαγώνιο «ξερό» δεξί σουτ από μακριά στο 78', γράφοντας το 2-1 και ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

Βεβαίως, για να διατηρηθεί το 2-1 χρειάστηκε να βάλει το... χέρι του και ο Τερ Στέγκεν, καθώς στο 90' η Σεβίλλη κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπεν Γιεντέρ από τον Γερμανό κίπερ (ύστερα από λάθος του Άλμπα). Ο θηριώδης τερματοφύλακας, όμως, απέκρουσε την εκτέλεση του Γάλλου φορ κι έτσι το ισπανικό Σούπερ Κόπα πέρασε στην ιστορία υπέρ των Καταλανών...

Οι συνθέσεις:

ΣΕΒΙΛΛΗ (Πάμπλο Ματσίν): Βάτσλικ, Μερκάντο (85' Μπέν Γεντέρ), Κιερ, Γκόμεθ, Νάβας, Μέσα, Μπανέγα, Εσκουδέρο, Βάσκες, Μουριέλ (60' Σίλβα), Σαράμπια (71' Βιδάλ).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Ντεμπελέ (86' Βιδάλ), Μπουσκέτς, Αρτούρ (53' Κοουτίνιο), Ραφίνια (46' Ράκιτιτς), Σουάρες, Μέσι.

Δείτε όλα τα γκολ της αναμέτρησης: