Τζένοα-Γιουβέντους 2-1: Απίστευτη ανατροπή παραμονής!

Η Τζένοα έχανε από  την Γιουβέντους μέχρι το 88' , αλλά έκανε ανατροπή α λα... Ρεάλ (2-1) και ελπίζει σε παραμονή στη Serie A

Τζένοα-Γιουβέντους 2-1: Απίστευτη ανατροπή παραμονής!

Με γκολ του Γκούντμουντσον στο 88' και του Κρισίτο με πέναλτι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων η Τζένοα νίκησε με απίστευτη ανατροπή την Γιουβέντους με 2-1 και ελπίζει σε παραμονή, ενώ η «Κυρία» δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τη Νάπολι και να ανεβεί στην τρίτη θέση δεχόμενη σοκαριστική ήττα αν και είχε προηγηθεί με τον Ντιμπάλα. Η Τζένοα έφτασε στους 28 βαθμούς και έπιασε την Κάλιαρι, ενώ ένα πόντο πιο πάνω είναι σε θέση σωτηρίας η Σαλερνιτάνα. Με ένα ματς περισσότερο για τους Γενοβέζους.

Το πρώτο ημίχρονο στο Λουίτζι Φεράρις ήταν φτωχό σε φάσεις με την Τζένοα αποτελεσματική αμυντικά παρά τη μεγάλη διαφορά στην κατοχή μπάλας της Γιουβέντους. Με τον Σέζνι πάντως να κάνει σημαντική απόκρουση στο τελευταίο λεπτό σε σουτ του Πορτανόβα.

Φουριόζα μπήκε η Γιουβέντους στην επανάληψη και άνοιξε το σκορ στο 48' με εξαιρετικό σουτ του Πάουλο Ντιμπάλα που δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο Σιρίγκου. Η ασίστ ήταν από τον Κεν. Το ματς «άνοιξε» με την Τζένοα να απειλεί με αρκετές τελικές (και ευκαιρία από τον Αμίρι) για την ισοφάριση και με πολλές αλλαγές επιθετικών, όμως η Γιούβε που επίσης κυνήγησε το δεύτερο γκολ και είχε και δοκάρι με τον Ντιμπάλα, κρατούσε το προβάδισμα. Ενώ στο 82' το πέναλτι που πήρε ο Ακε από τον Γκούνμουντσον δεν εκτελέστηκε τελικά, αφού ο διαιτητής μέσω VAR άλλαξε την απόφασή του. Και στο 88' ο Άλμπερτ Γκούντμουντσον αποδείχτηκε χρυσή αλλαγή από... μοιραίος και με ψυχρό άριστο πλασέ αξιοποίησε την έξοχη πάσα του Αμίρι για το 1-1.

Στο 94' ο Κεν είχε μεγάλη ευκαιρία για το 1-2 για να έρθει το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και ο 36χρονος αρχηγός της Τζένοα, ο Ντομένικο Κρισίτο, αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του με τον Γεμπόα (ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ντε Σίλιο) και χάρισε την υπερπολύτιμη νίκη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Σιμόνε Σότσα, έδειξε κίτρινη σε Ντιμπάλα, Ρουγκάνι, Μελεγκόνι, Μέλο, Μπάντελι

Τζένοα: Σιρίγκου, Χεφτί, Όστιγκαρντ, Μπάνι, Κρισίτο, Μπάντελι, Γκαλδάμες (46' Φρέντρουπ), Μελεγκόνι (59' Εκουμπαν), Αμίρι, Πορτανόβα (58' Γεμπόα), Ντέστρο (69' Γκούντμουντσον)

Γιουβέντους: Σέζνι, Κουαδράδο (60' Σάντρο), Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Ντε Σίλιο, Μέλο (60΄Ζακαρια), Μιρέτι (74' Μπερναρντέσκι), Ραμπιό, Ντιμπάλα (80' Άκε), Κιν, Βλάχοβιτς (74' Μοράτα)