Europa League: Γερμανοί προ των πυλών

Άιντραχτ και Λειψία με προβάδισμα πρόκρισης στους αποψινούς (05/05) ημιτελικούς του Europa League

Europa League: Γερμανοί προ των πυλών

Η Λειψία αντιμετωπίζει απόψε τη Ρέιντζερς στο «Άιμπροξ» της Γλασκώβης θέλοντας να «κλειδώσει» την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ με οδηγό το 1-0 του πρώτου αγώνα. Ο Ανχελίνιο σκόραρε πέντε λεπτά πριν από την εκπνοή για να κάμψει την αντίσταση των Σκωτσέζων και να δώσει προβάδισμα πρόκρισης στους Γερμανούς. Από την άλλη μεριά η Ρέιντζερς μετά την ήττα της στη Γερμανία έμεινε στην ισοπαλία στο «Old Firm» με τη Σέλτικ και ψάχνει απόψε την πρώτη της παρουσία σε ευρωπαϊκό τελικό μετά το 2008.

Ο τεχνικός της Ρέιντζερς, Τζοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ, δήλωσε: «Έχουμε παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια της Λειψίας και θα κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε στον τελικό». Από τη μεριά του ο Ντομένικο Τεντέσκο, προπονητής της Λειψίας, ανέφερε: «Η Ρέιντζερς θα παίξει διαφορετικά εντός έδρας και ο κόσμος θα παίξει ρόλο. Θα χρειαστούμε περισσότερα γκολ αύριο (σ.σ. σήμερα)».

Στη Γερμανία η Φρανκφούρτη θα φορέσει τα καλά της καθώς η Άιντραχτ υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ στη ρεβάνς της νίκης της με 2-1 στο Λονδίνο για να σφραγίσει το εισιτήριο στον τελικό της Σεβίλλης. Στο πρώτο ματς οι Γερμανοί προηγήθηκαν έπειτα από 51 δευτερόλεπτα στην Αγγλία με τον Κνάουφ προτού ο Αντόνιο ισοφαρίσει στο 21’. Η Άιντραχτ «δραπέτευσε» όμως με το διπλό χάρη στο τέρμα του Καμάντα στο 54’.

Μπορεί στο γήπεδο η ατμόσφαιρα να είναι ποδοσφαιρική, όμως μια ομάδα φιλάθλων της Γουέστ Χαμ δέχθηκε επίθεση, με έναν εξ αυτών να μεταφέρεται στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο βαν σταμάτησαν έξω από μια παμπ όπου είχαν συγκεντρωθεί φίλοι της αγγλικής ομάδας τα ξημερώματα της Τετάρτης. Τότε περίπου 20 άτομα φορώντας διακριτικά της Άιντραχτ επιτέθηκαν στους Βρετανούς, πριν επιβιβαστούν ξανά στα φορτηγά και αποχωρήσουν από το σημείο.