Γκουαρντιόλα: «Έχω υποστεί κι άλλες σκληρές ήττες - Να σηκώσουμε το κεφάλι»

Διαβάστε όσα δήλωσε ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι μετά την ήττα - αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Champions League. 

Γκουαρντιόλα: «Έχω υποστεί κι άλλες σκληρές ήττες - Να σηκώσουμε το κεφάλι»

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχανε από την Μάντσεστερ Σίτι στο 89’ και μέσα σε δύο λεπτά (90', 90+1’) με ισάριθμα γκολ του Ροντρίγκο έστειλε το ματς στην παράταση.

Ο Μπενζεμά με εύστοχο πέναλτι έγραψε τον «βασιλικό» θρίαμβο στο 94’ και οι «μερένγκες» θα ανταμώσουν ξανά με την Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League (28/5), τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία συνάντησή στο Κίεβο.

Ο τεχνικός των «Πολιτών», Πεπ Γκουαρντιόλα τόνισε πως έχει υποστεί και στο παρελθόν παρόμοιες ήττες ενώ ξεκαθάρισε πως πρέπει οι παίκτες του να σηκώσουν κεφάλια ενόψει της συνέχειας στην Premier League.

«Για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχαμε τον έλεγχο. Παίξαμε καλά, είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Τζακ Γκρίλις. Είναι αλήθεια ότι μας απείλησαν και στο τέλος έπαιζαν με τέσσερις επιθετικούς και τον Έντερ Μιλιτάο μπροστά.

Πριν από το πρώτο γκολ δεν πιεστήκαμε από τη Ρεάλ. Το έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, όμως δεν αισθανθήκαμε αποσβολωμένοι. Όταν παίξαμε καλύτερα, έκαναν την ανατροπή.

Έχω υποστεί κι άλλες σκληρές ήττες στο Champions League, όπως από την Τσέλσι όταν ήμουν στην Μπαρτσελόνα. Ήμασταν πολύ κοντά. Στο 1ο ημίχρονο ήταν δύσκολο για εμάς, αλλά στο 2ο βελτιωθήκαμε. Στο τέλος δεν είχαμε τον έλεγχο.

Πρέπει να σηκώσουμε τα κεφάλια των παικτών. Αυτό συμβαίνει στον αθλητισμό, το αίσθημα ότι είσαι πολύ κοντά στην επιτυχία. Μετά έκαναν το 2-1, σκόραραν με πέναλτι και τέλος. Μόνο που στο τέλος ήμασταν εξαιρετικοί. Το θέμα είναι τα γκολ και σημείωσαν περισσότερα».