Η... γνωστή Μπέρνλι

Η υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού πήρε 0-0 στην έδρα της Σαουθάμπτον στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ. Σκληρή πίσω με σούπερ τον Τζο Χαρτ, πιεστική μπροστά.

Η... γνωστή Μπέρνλι

Όπως και στην έδρα της Μπασάκσεχιρ, η Μπέρνλι πήρε 0-0 και στο εναρκτήριο παιχνίδι της για το αγγλικό πρωτάθλημα, καθώς άντεξε στην πίεση που δέχτηκε στο τέλος από τη Σαουθάμπτον, με πρωταγωνιστή τον Τζο Χαρτ που έδειξε την κλάση του με σπουδαίες αποκρούσεις.

Η υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ μπήκε πολύ δυνατά και στα δύο ημίχρονα και σε αυτά τα διαστήματα θα μπορούσε να προηγηθεί. Μάλιστα στο 7' της ακυρώθηκε κανονικό γκολ καθώς ο Κορκ δεν ήταν οφσάιντ όταν δέχτηκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Άαρον Λένον είχε μια σπουδαία ευκαιρία σε τετ-α-τετ στο 11' με την Μπέρνλι να κάνει τρομερό ματς στο ξεκίνημα. Η μοναδική ευκαιρία της Σουθάμπτον στο πρώτο μέρος ήταν μια κεφαλιά του Λεμινά που απέκρουσε ο Χαρτ, ενώ στις καθυστερήσεις χάθηκε διπλή ευκαιρία για την Μπέρνλι με Χέντρικ και Γουέστγουντ.

Στην επανάληψη πάλι η Μπέρνλι μπήκε με μεγάλο δυναμισμό και πίεση και μπορούσε να σκοράρει με τον Γκούντμουνσον στο 49' και τον Γουόρντ στο 50'. Στο τελευταίο ημίωρο οπισθοχώρησε και οι «Άγιοι» πίεσαν με συνέπεια να χάσουν ευκαιρίες, κυρίως με τους παίκτες που μπήκαν αλλαγή. Ο Γουέστγουντ στο 60' έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή, ενώ ο Χαρτ έκανε μεγάλες αποκρούσεις στο 72'. στο 74' και στις καθυστερήσεις.

Η Μπέρνλι είναι μια ομάδα με πολύ καλή φυσική κατάσταση, με ομοιογένεια και με καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Όπως και πέρυσι, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, με δυσκολία στο να βάλει και στο να δεχτεί γκολ.

Ο Σον Ντάις είχε στην εστία τον Χάρτ, στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Λόουτον, Τρκόφσκι, Μι, Γουόρντ, στο κέντρο τους Γουέστγουντ και Κορκ, δεξιά τον Λένον, αριστερά τον Γκούντμουνσον και πίσω από τον Γουντ στον Χέντρικ. Αλλαγές μπήκαν ο Βόουκς (αντί του Γουτν στο 73'), ο Μπαρνς (αντί του Χέντρικ στο 76') και ο Τέιλορ στο 87΄αντί του Γκούντμουνσον