Λίντς: Ολοταχώς για να γίνει η πιο… «βρώμικη» ομάδα στην ιστορία της Premier League

Οι παίκτες της Λίντς Γιουνάιτεντ έχουν δεχθεί φέτος 93 κίτρινες κάρτες στην Premier League, και οδεύουν ολοταχώς στο να σπάσουν το ρεκόρ της πιο «βρώμικης» ομάδας στην ιστορία της διοργάνωσης. 

Λίντς: Ολοταχώς για να γίνει η πιο… «βρώμικη» ομάδα στην ιστορία της Premier League

Η φετινή Λίντς Γιουνάιτεντ δεν χαρακτηρίζεται από την επιθετικότητά της ή το «βρώμικο παιγνίδι» της. Παρόλα αυτά όμως απέχουν «μια ανάσα» από το να σπάσουν το ρεκόρ των περισσότερων κίτρινων καρτών σε μία σεζόν στην ιστορία της Premier League.

Η κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Ντιέγκο Γιορέντε απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας την Δευτέρα ανέβασε τον εν λόγω αριθμό στις 93, όσες είχε δεχθεί και η Ντέρμπι Κάουντι την σεζόν 1999/00.

Με πέντε αγωνιστικές να απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν, χρειάζονται άλλες δύο κίτρινες κάρτες για να ξεπεράσουν την…κάτοχο του ρεκόρ Σάντερλαντ, η οποία είχε δεχθεί 94 κίτρινες κάρτες την σεζόν 2014/15.

Παράλληλα, ο Ζούνιορ Φίρπο μετρά 9 κίτρινες κάρτες και ο Ροντρίγκο 8, με τον Βραζιλιάνο να αντικρίζει μια κίτρινη ανά δύο φάουλ, κυνηγούν τον Λι Κάτερμολ ο οποίος πήρε 14 κίτρινες την σεζόν 2014/15 με την Σάντερλαντ ενώ κανένας παίκτης δεν έχει «κιτρινιστεί» 15 φορές σε μία σεζόν.

Μαζί με τον Σεμπάστιαν Λάρσον (11 κίτρινες), το ζευγάρι ήταν υπεύθυνο για το 27% των κίτρινων καρτών της Σάντερλαντ εκείνη την χρονιά.

Βέβαια, η Λίντς δεν θα ήθελε η χρονιά της να έχει την κατάληξη που είχε η χρονιά 2014/15 για την Σάντερλαντ μια και οι «μαύρες γάτες» αποχαιρέτησαν την Premier League τότε.

Σε κάθε περίπτωση μια κίτρινη κάρτα δεν είναι το ίδιο με μια κόκκινη κάρτα. Το ρεκόρ για τις περισσότερες κόκκινες κάρτες κατέχουν από κοινού η Σάντερλαντ από το 2009/10 και η ΚΠΡ από την σεζόν 2011/12 με εννέα κόκκινες η κάθε μία. Μάλλον τελικά, αυτές είναι οι πιο «βρώμικες» ομάδες στην ιστορία της Premier League