Κόντε: «Μου αξίζει κάτι καλύτερο από το να παλεύω για την τέταρτη θέση»

Ο Αντόνιο Κόντε σε δηλώσεις του τόνισε πως θέλει να διεκδικεί περισσότερα από μια θέση στο Champions League ή το Europa League.

Κόντε: «Μου αξίζει κάτι καλύτερο από το να παλεύω για την τέταρτη θέση»

Ενώ ο Κόντε απέρριψε την ιδέα να μετακομίσει στην Παρί Σεν Ζερμέν το καλοκαίρι, αρνήθηκε να δεσμευτεί για την παραμονή του στους Σπερς.

Ο 52χρονος, ωστόσο, έχει ξεκαθαρίσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες και πρόσθεσε ότι αυτός και η Τότεναμ θα βρουν την «καλύτερη λύση» το καλοκαίρι.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σας… αυτή τη στιγμή, το μυαλό μας, εγώ, ο σύλλογος και οι παίκτες πρέπει να επικεντρωθούμε στα τελευταία πέντε παιγνίδια», είπε ο Κόντε.

«Σίγουρα, σας είπα πολλές φορές… στο τέλος της σεζόν θα μιλήσουμε με τον σύλλογο αλλά με σε καλό κλίμα.

Επαναλαμβάνω, μην ξεχνάτε ότι μου αρέσει να έχω φιλοδοξίες, όχι μόνο να παλεύω για μια θέση στο Champions League ή μια θέση στο UEFA (Europa) League.

Νομίζω ότι, ειλικρινά, θέλω να παλέψω για πολλά περισσότερα, καταλαβαίνεις; Για πολλά περισσότερα. Νομίζω επίσης ότι μου αξίζει να το κάνω αυτό».

Ο Κόντε μίλησε επίσης για το πόσο έχει απολαύσει τη θητεία του στην Τότεναμ, στην οποία εντάχθηκε τον Νοέμβριο μετά την αποχώρηση του Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

«Σίγουρα πάντα έλεγα ότι απολαμβάνω πολύ να δουλεύω στην Τότεναμ, να παραμένω στην Τότεναμ και να έρχομαι στο γήπεδο προπόνησης, για να αναπνεύσω αυτή την ατμόσφαιρα», πρόσθεσε ο Κόντε.

«Μπορώ να μιλήσω καλά για την Τότεναμ, για τον σύλλογο. Για έναν προπονητή, έναν μάνατζερ, είναι μια καλή ευκαιρία και μπορείς να απολαύσεις τη δουλειά σου εδώ.

Επαναλαμβάνω ότι απολαμβάνω πολύ που εργάζομαι εδώ, έχω μια φανταστική σχέση με όλους τους ανθρώπους που εργάζονται εδώ και με τον Ντανιέλ Λεβί τον πρόεδρό μας και τον Φάμπιο Παρατίτσι και τους ανθρώπους που εργάζονται εδώ.

Για αυτόν τον λόγο, είναι σωστό στο τέλος (της σεζόν) να έχουμε μια καλή συνάντηση, μια ιδιωτική συνάντηση και να προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη λύση για όλους».

Ο Κόντε εντάχθηκε στην Τότεναμ έχοντας αποχωρήσει από την Ίντερ το περασμένο καλοκαίρι εν μέσω οικονομικών προβλημάτων. Είχε κερδίσει τον τίτλο της Serie A με την Ίντερ, τερματίζοντας μια σειρά από εννέα συνεχόμενα Scudetto για τη Γιουβέντους - από τα οποία ήταν υπεύθυνος για τρία. Κέρδισε επίσης την Premier League και το Κύπελλο Αγγλίας με την Τσέλσι μεταξύ 2016 και 2018.

Η Τότεναμ βρίσκεται στην πέμπτη θέση στην Premier League, δύο βαθμούς πίσω από την τέταρτη Άρσεναλ με πέντε αγώνες να απομένουν για τη σεζόν. Η ομάδα του Κόντε υποδέχεται τη Λέστερ την Κυριακή.