Λίβερπουλ: Η ανανέωση Κλοπ φέρνει νέες εξελίξεις

Η ανανέωση του Γιούργκεν Κλοπ αποτελεί μόνο το έναυσμα για περισσότερες κινήσεις ενίσχυσης που στοχεύουν στην μακροχρόνια κυριαρχία της ομάδας. Σε πρώτο πλάνο οι ανανεώσεις Σαλάχ και Μανέ και η μεταγραφή χαφ. 

Λίβερπουλ: Η ανανέωση Κλοπ φέρνει νέες εξελίξεις

Η Λίβερπουλ βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική καμπή μια και βρίσκεται να διεκδικεί στις αρχές Μαΐου και τα τέσσερα τρόπαια της σεζόν. Το πλάνο στο λιμάνι όμως δεν αφορά μόνο την φετινή σεζόν αλλά οι ιθύνοντες των «κόκκινων» ενδιαφέρονται και για την επόμενη μέρα στοχεύοντας στην ανοικοδόμηση μιας μακράς κυριαρχίας στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Πρώτη κίνηση σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν η ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας με τον Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός τεχνικός και το επιτελείο έριξαν άγκυρα στο «Άνφιλντ» μέχρι το 2026 και πλέον η ομάδα ξεκινά τις επόμενες κινήσεις.

Ανανεώσεις «κλειδιά»

Πρώτο μέλημα πλέον στην Λίβερπουλ είναι η ανανέωση των συμβολαίων των δύο κυνηγών της, Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ. Τα συμβόλαια των δύο Αφρικανών ολοκληρώνονται το 2023 και ο Γερμανός τεχνικός φαίνεται να ζήτησε από την διοίκηση την άμεση ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους δυο «αρχισκόρερ».

Την ίδια ώρα όμως, ένα ακόμη συμβόλαιο που ολοκληρώνεται το 2023 και ο Γιούργκεν Κλοπ θέλει να δει να ανανεώνεται είναι εκείνο του Ναμπί Κεϊτά. Ο μέσος από την Γουινέα έχει εξελιχθεί σε βασικότατο μέλος της ενδεκάδας και βγάζει επιτέλους στο γήπεδο όσα έβγαζε όταν έπαιζε στην Bundesliga.

Υπενθυμίζουμε πως ήδη έχουν υπογράψει μακροχρόνια συμβόλαια οι Άλισον, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Άρνολτν, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Ζότα, Ντίας και Κονατέ.

Ενίσχυση από το «πάνω ράφι»

Εκτός από τις ανανεώσεις στην Λίβερπουλ εργάζονται μεθοδικά και για την ενίσχυση της ομάδας στην μεσαία γραμμή. Η πρώτη κίνηση έχει γίνει με την απόκτηση του Φάμπιο Καρβάλιο από την Φούλαμ, όμως οι «κόκκινοι» θέλουν έναν παίκτη «έτοιμο» ο οποίος θα μπεί κατευθείαν στην διεκδίκηση μιας θέσης πλάι στους Φαμπίνιο, Τιάγκο, Κεϊτά και Χέντερσον.

Πιθανότατα ο παίκτης αυτός να είναι είτε ο Τζουντ Μπέλινχαμ της Ντόρτμουντ, τον οποίο οι Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Λίντερς παρακολουθούν εδώ και αρκετό καιρό είτε ο Τσουαμενί της Μονακό, με την Ρεάλ Μαδρίτης ωστόσο να έχει τον πρώτο λόγο.

Παράλληλα, στα ρεπορτάζ από την Αγγλία παρατηρείται τις τελευταίες ώρες ιδιαίτερη αναφορά στο όνομα του Κάλβιν Ράμσεϊ της Αμπερντίν. Πρόκειται για έναν 18χρονο δεξιό οπισθοφύλακα ο οποίος έχει πραγματοποιήσει φέτος 32 συμμετοχές με 1 γκολ και 9 ασίστ.

Αντίθετα, την «πόρτα της εξόδου» φαίνεται πως θα ανικρίσει ο Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν ο οποίος στα τελευταία παιγνίδια δεν μπαίνει καν στην αποστολή.

Τέλος, ανανέωση ενός ακόμη έτους αναμένεται να υπογράψει ο Τζέιμς Μίλνερ, του οποίου η παρουσία είναι καταλυτική στα αποδυτήρια της ομάδας.