Φαμπίνιο-Κεϊτά-Τιάγκο: Μια τριάδα βγαλμένη από τα όνειρα των φίλων της Λίβερπουλ

Ο Γιούργκεν Κλοπ στην αναμέτρηση απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι εμπιστεύτηκε την τριάδα των Φαμπίνιο, Κεϊτά και Τιάγκο μόλις για δεύτερη φορά, με την απόδοση τους να δικαιώνει κάθε προσδοκία.

Φαμπίνιο-Κεϊτά-Τιάγκο: Μια τριάδα βγαλμένη από τα όνειρα των φίλων της Λίβερπουλ

Από όταν η Λίβερπουλ απέκτησε τον Τιάγκο τον Σεπτέμβριο του 2020 υπήρχε η προσμονή των φιλάθλων των «κόκκινων» να συνυπάρξει στην μεσαία γραμμή μαζί με τους Φαμπίνιο και Κεϊτά.

Στην θεωρία, επρόκειτο για την καλύτερη τριάδα που μπορεί να παρατάξει ο Γιούργκεν Κλοπ όμως έπρεπε να περάσει πολύς καιρός μέχρι τελικά να ξεκινήσουν και οι τρεις μαζί στην ίδια ενδεκάδα.

Επίδειξη ικανοτήτων στο «Ντα Λουζ»

Η στιγμή που οι περισσότεροι φίλοι των «κόκκινων» περίμεναν ήρθε στο πρώτο παιγνίδι για τα προημιτελικά του Champions League απέναντι στην Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ».

Η μεσαία γραμμή των «κόκκινων» δικαίωσε κάθε προσδοκία:

Η Λίβερπουλ «σκόρπισε» με 3-1 την Μπενφίκα, έχοντας 88% ευστοχία στις μεταβιβάσεις, δημιουργώντας 5 μεγάλες ευκαιρίες καταφέρνοντας να απειλήσουν για 3,86 expected goals!

Συγκεκριμένα, ο Φαμπίνιο είχε 91% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του και 9 ανακτήσεις της μπάλας. Ο Κεϊτά έκανε τέσσερα σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, με αξία 0,61 xGoals, είχε 92% επιτυχία στις πάσες, 8 ανακτήσεις και 4 ντρίμπλες. Τέλος, ο Τιάγκο στην μια ώρα που αγωνίστηκε είχε 90% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του, 100% επιτυχία στα τάκλιν που επιχείρησε και 10 ανακτήσεις της μπάλας.

Απόλυτη κυριαρχία στο «Γουέμπλεϊ»

Κι αν το εμπόδιο της Μπενφίκα να μην ήταν τόσο υψηλό, ο Κλοπ έδωσε την ευκαιρία στην αγαπημένη τριάδα των «κόκκινων» να αποδείξει την αξία της απέναντι στην «Κορυφαία ομάδα του κόσμου» σύμφωνα με τον ίδιο τον Γερμανό.

Η τριπλέτα της Λίβερπουλ κυριάρχησε πλήρως στην μεσαία γραμμή, με τον Τιάγκο να κάνει μια «μυθική» εμφάνιση (1 ασίστ, 90% επιτυχία στις μεταβιβάσεις, 86% επιτυχία στις μακρινές μπαλιές, 4 ανακτήσεις) έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Κεϊτά και Φαμπίνιο.

Με το πέρας της αναμέτρησης ο Κλοπ εξήρε τους χάφ του για την απόδοσή τους:

«Ο Τιάγκο έκανε μια κορυφαία εμφάνιση, αλλά και όλη η μεσαία γραμμή. Ο Κεϊτά; Ουάου! Για τον Φαμπίνιο, αρκεί να συγκρίνουμε τα δύο ματς με την Σίτι και θα δούμε την σημασία που έχει το να ξεκουράζουμε τους παίκτες»

Το «στοίχημα» πλέον για τον Γιούργκεν Κλοπ και την Λίβερπουλ είναι να μπορέσουν οι τρεις τους να παραμείνουν υγιείς καθώς η τριάδα αυτή μπορεί να αποτελέσει κλειδί στην κατάκτηση των τριών τίτλων που διεκδικεί.