Αμπράμοβιτς: Ζητά από τους αγοραστές 500 εκατομμύρια λίρες για να βοηθήσει την Ουκρανία

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς ζήτησε από τους τρεις ενδιαφερόμενους αγοραστές της ομάδας να πληρώσουν 500 εκατομμύρια λίρες για το ίδρυμα που θέλει να φτιάξει για τα θύματα στην Ουκρανία. 

Αμπράμοβιτς: Ζητά από τους αγοραστές 500 εκατομμύρια λίρες για να βοηθήσει την Ουκρανία

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς παραμένει ιδιοκτήτης της Τσέλσι και ζήτησε από τα τρία επενδυτικά γκρουπ που ενδιαφέρονται για την απόκτηση της ομάδας να πληρώσουν 500 εκατομμύρια ευρών για το ίδρυμα που επιθυμεί να δημιουργήσει για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

Το αίτημα αυτό έγινε από τους ανθρώπους του Ρώσου δισεκατομμυριούχου στις κατ’ ιδίαν διαπραγματεύσεις με τα τρία γκρουπ στο Λονδίνο όπου συγκεντρώθηκαν προκειμένου να καταθέσουν τις τελευταίες τους προτάσεις για την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Εντούτοις, ενώ το αίτημα ήρθε μόλις τρεις ημέρες πριν ληφθεί η τελική απόφαση για το ποια πρόταση θα γίνει αποδεκτή και εξέπληξε τους επίδοξους νέους ιδιοκτήτες, τα χρήματα δεν είναι επιπρόσθετα της τιμής πώλησης.

Ο Αμπράμοβιτς θέλει να πάνε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα στο ίδρυμά του και όχι στην ίδια την ομάδα.

Το πλάνο αναφέρει πως από την πώληση, τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμύρια λίρες θα πάνε στο ίδρυμα με τα εν λόγω 500 εκατομμύρια να αποτελούν μέρος μιας συμφωνίας 1 δισεκατομμυρίου λιρών τα οποία θα κατατεθούν άμεσα.

Τα υπόλοιπα 1,5 δισεκατομμύρια λίρες θα ακολουθήσουν όταν υπάρξει διαφάνεια από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για το χρέος ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων της Τσέλσι σε εταιρία του Αμπράμοβιτς. Να ξεκαθαριστεί δηλαδή εάν το χρέος θα διαγραφεί ή θα πληρωθεί.

Την ίδια ώρα, ο 55χρονος απαιτεί από τους νέους ιδιοκτήτες να διαθέσουν τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο λίρες στο μπάτζετ της ομάδας και στο πλάνο επέκτασης του «Στάμφορντ Μπριτζ».

Την διαδικασία πώλησης του κλαμπ έχει αναλάβει η Αμερικανική τράπεζα Raine Group από την μεριά του Αμπράμοβιτς όμως η Βρετανική κυβέρνηση θα έχει τον τελευταίο λόγο καθώς η πώληση ενός «παγωμένου» περιουσιακού στοιχείου απαιτεί ειδική άδεια. «Κλειδί» στην υπόθεση είναι ότι πρέπει να υπάρξουν επιβεβαιώσεις ότι τα χρήματα από την πώληση δεν θα πάνε στον 55χρονο Ρώσο.

Οι τρεις ενδιαφερόμενοι αγοραστές είναι:

  • Ο ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Ντότζερς, Τοντ Μπέλι
  • Οι συνιδιοκτήτες της Κρίσταλ Πάλας, Ντέιβιντ Μπλίτζερ και Τζος Χάρις
  • Ο συνιδιοκτήτης των Μπόστον Σέλτικς, Στηβ Παλιούκα

Παρά το γεγονός ότι το πρόσφατο αίτημα του Αμπράμοβιτς επέφερε δυσαρέσκεια στους επίδοξους αγοραστές, και οι τρεις παραμένουν αφοσιωμένοι στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν την Τσέλσι όντας όλοι τους αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουν.