Copa del Rey: Ώρα Κυπέλλου στην Ισπανία

Μπέτις και Βαλένθια συγκρούονται απόψε (23.00) στο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης στον τελικό του Copa del Rey.

Copa del Rey: Ώρα Κυπέλλου στην Ισπανία

Η ώρα του μεγάλου τελικού για το Κύπελλο Ισπανίας έφτασε, καθώς απόψε στις 23.00 οι Μπέτις και Βαλένθια συγκρούονται στο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης με… φόντο την κούπα του φετινού Κόπα ντελ Ρέι. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του δεύτερου τη τάξει θεσμού του ισπανικού ποδοσφαίρου, που οι δύο συγκεκριμένες ομάδες συναντώνται στον τελικό, με τη Βαλένθια να μετράει 8 κατακτήσεις σε 17 τελικούς και την Μπέτις να έχει στην τροπαιοθήκη της 2 κούπες σε 4 τελικούς.

Πρόσωπο του τελικού, ακόμα κι αν δεν πάρει χρόνο συμμετοχής, είναι αναμφίβολα ο Χοακίν Σάντσεθ, ο μεγάλος αρχηγός των «βερδιμπλάνκος», για τον οποίο ένα τρίτο ισπανικό Κύπελλο θα ήταν ιδανικό στο φινάλε της σπουδαίας καριέρας του (έχει δηλώσει πως θα κρεμάσει τα παπούτσια του στο τέλος της σεζόν). Το φοβερό με τον 40χρονο πλέον μεσοεπιθετικό είναι ότι τα δύο προηγούμενα Κύπελλα τα έχει πανηγυρίσει με τις φανέλες τόσο της Μπέτις (το 2005) όσο και της Βαλένθια (το 2008)!

Η θέληση των δύο ομάδων να κατακτήσουν ξανά ένα εγχώριο τρόπαιο ύστερα από χρόνια (17 για την Μπέτις και 3 για τη Βαλένθια) είναι δεδομένη, ωστόσο οι «νυχτερίδες» έχουν κι ένα επιπλέον κίνητρο: η έξοδος στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος είναι πλέον χαμένη υπόθεση, συνεπώς ο μοναδικός τρόπος των Βαλενθιάνωνγια να εξασφαλίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου, η οποία θα τους στείλει αυτόματα στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες μετρούν αρκετές επιστροφές σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες αναμετρήσεις τους για το πρωτάθλημα. Για τον Χοσέ Μπορδαλάς της Βαλένθια οι Γκουέδες και Ντιακαμπί θα είναι εκ νέου διαθέσιμοι, ενώ ερωτηματικό αποτελούν οι συμμετοχέςτων Μάξι Γκόμεζ και Παουλίστα.

Στον αντίποδα, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι αναμένεται να επαναφέρει στο βασικό σχήμα τους Μπόρχα Ιγκλέσιας, Καρβάλιο, Μορένο, Ροντρίγκεζ και Μπεγερίν, όμως δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του τους τραυματίες Καμαράσα, Μοντόγια, όπως και τον τιμωρημένο Ακουόκου που είχε αποβληθεί στο ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Έλτσε.

Οι πιθανές ενδεκάδες

ΜΠΕΤΙΣ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Σίλβα, Μπεγερίν, Πετσέλα, Μπάρτρα, Μορένο, Ροντρίγκεζ, Καρβάλιο, Κανάλες, Φεκίρ, Χουάνμι, Ιγκλέσιας.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Χοσέ Μπορδαλάς): Σίλεσεν, Κορέια, Ντιακαμπί, Γκιγιαμόν, Γκάια, Φουλκιέρ, Μορίμπα, Ράτσιτς, Σολέρ, Χιλ, Γκουέδες.