Νότιγχαμ Φόρεστ: Η αναγέννησή της υπό τις οδηγίες του Στιβ Κούπερ

Η Νότιγχαμ Φόρεστ θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την άνοδο στην Premier League με την αναγέννηση της ομάδας να φέρει την υπογραφή του Στιβ Κούπερ.

Νότιγχαμ Φόρεστ: Η αναγέννησή της υπό τις οδηγίες του Στιβ Κούπερ

Ο Στιβ Κούπερ αναμφισβήτητα είναι ο προπονητής της χρονιάς στην Championship. Όταν ανέλαβε την Νότιγχαμ Φόρεστ, η ομάδα είχε μαζέψει έναν βαθμό από τα τελευταία επτά ματς και βίωνε την χειρότερη εκκίνηση στην χρονιά για πάνω από έναν αιώνα.

Από όταν ανέλαβε την ομάδα ο 42ρονος Ουαλός, το «Δάσος» :

  • Έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα (46)
  • Παίρνει τους περισσότερους βαθμούς ανά παιγνίδι (2.09)
  • Σκοράρει τα περισσότερα τέρματα ανά ματς πίσω από την Φούλαμ που έχει εξασφαλίσει ήδη την άνοδο (1.86)
  • Δέχεται τα λιγότερα τέρματα ανά ματς κατά μέσο όρο (0.64)
  • Συνολικά, οι «κόκκινοι» έχουν 20 νίκες την φετινή σεζόν, οι περισσότερες σε μια χρονιά από την σεζόν 2010/11. Είναι η πρώτη ομάδα εκτός Premier League που καταφέρνει να φθάσει τις 20 νίκες στο πρωτάθλημα ενώ έχει χάσει τα τέσσερα πρώτα ματς της σεζόν μετά την Κρού Αλεξάντρα το 2011/12 στην League Two (τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας).

Την ίδια ώρα, η Νότιγχαμ Φόρεστ απέκλεισε στο FA Cup τις δύο προηγούμενες κατόχους του τίτλου, Άρσεναλ και Λέστερ ενώ αποκλείστηκε πολύ δύσκολα από την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ.

Εάν τελικά ο Στιβ Κούπερ καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Premier League, τότε αναμένεται να δούμε πολλά περισσότερα αυτοκόλλητα σαν αυτό: