Κόντε: «Είμαι χαρούμενος που θα συναντήσω ξανά τον Έρικσεν. Το ποδόσφαιρο είναι ζωή»

Ο Αντόνιο Κόντε αναφέρθηκε στον άλλοτε παίκτη του στην Ίντερ, Κρίστιαν Έρικσεν, που θα συναντήσει το Μ. Σάββατο (24/4) στο ματς της Τότεναμ με την Μπρέντφορντ. Έξι μεταγραφές ζήτησε για το καλοκαίρι ο Ιταλός.

Κόντε: «Είμαι χαρούμενος που θα συναντήσω ξανά τον Έρικσεν. Το ποδόσφαιρο είναι ζωή»

Η Τότεναμ φιλοξενείται το Μεγάλο Σάββατο από τη Μπρέντφορντ στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της Premier League, σε ένα παιχνίδι που θα έχουν την ευκαιρία να… ανταμώσουν ξανά ο Αντόνιο Κόντε με τον Κρίστιαν Έρικσεν, μετά την κοινή τους συνύπαρξη στην Ίντερ. Την περασμένη σεζόν ο Δανός μεσοεπιθετικός είχε βοηθήσει τους «νερατζούρι» του Κόντε να κατακτήσουν τον τίτλο στη Serie Α. Πλέον όμως, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ιταλό τεχνικό.

«Είμαι χαρούμενος που θα τον συναντήσω για ένα παιχνίδι. Χαίρομαι πολύ που τον βλέπω, που παίζει ξανά ποδόσφαιρο γιατί οι εικόνες ήταν τρομερές για όλους. Υποφέραμε πολύ για αυτόν και την οικογένειά του», είπε ο προπονητής των λονδρέζων για τον Έρικσεν, ο οποίος έφυγε από την Ίντερ και μετακόμισε στη Μπρέντφορντ, μιας και στην Ιταλία δεν επιτρέπεται να αγωνίζονται παίκτες που έχει τοποθετηθεί εμφυτεύσιμος καρδιομετατροπέας απινιδωτής.

«Είναι απίστευτο γιατί δεν συμβαίνει πολλές φορές αυτό, και το να τον βλέπω ξανά να παίζει ποδόσφαιρο με κάνει πολύ χαρούμενο, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ζωή. Είχα την ευκαιρία να τον συναντήσω όταν μόλις είχε φτάσει στο Μπρέντφορντ. Μίλησα με αυτόν και την οικογένειά του. Μιλάμε όχι μόνο για έναν σημαντικό παίκτη, αλλά για έναν σπουδαίο άνθρωπο. Εύχομαι σε αυτόν και την οικογένειά του τα καλύτερα για το παρόν και το μέλλον», είπε κλείνοντας ο Κόντε, που τη σειρά του άφησε την Ίντερ το περασμένο καλοκαίρι για να αναλάβει τις «τύχες» της Τότεναμ.

Έξι μεταγραφές ζητά ο Ιταλός για το καλοκαίρι

Στο μεταξύ, η Τότεναμ έχει ήδη ξεκινήσει την προγραμματισμό της για την επόμενη σεζόν, με τα βρετανικά δημοσιεύματα να τονίζουν πως ο Κόντε έχει ζητήσει από τη διοίκηση των «σπιρουνιών» έξι μεταγραφές το καλοκαίρι, ώστε η ομάδα του να παρουσιαστεί την νέα περίοδο πιο ανταγωνιστική.

Η Τορίνο απάντησε πρόσφατα αρνητικά στην πρόταση ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ της Τότεναμ για την παραχώρηση του Βραζιλιάνου αμυντικού Γκλέισον Μπρέμερ, τον οποίο θέλει και η Λίβερπουλ, ενώ τα «σπιρούνια» κοιτάζουν και την περίπτωση του Γουίλφριντ Σίνγκο επίσης της Τορίνο, που εξετάζουν παράλληλα Άρσεναλ και Γιουβέντους.