Δικαστική νίκη UEFA επί της Eυρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας: μπορεί να αποκλείσει Γιούβε, Μπάρτσα και Ρεάλ!

Δικαστήριο της Μαδρίτης δικαίωσε την θέση της UEFA σε σχέση με τη διαμάχη της με την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα και πλέον η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία μπορεί έως και ν' αποκλείσει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τις Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Οι τρεις ομάδες έχουν δικαίωμα έφεσης...

Δικαστική νίκη UEFA επί της Eυρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας: μπορεί να αποκλείσει Γιούβε, Μπάρτσα και Ρεάλ!

Δικαστική νίκη κατήγαγε η UEFA επί της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας.

Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης (ως οι εναπομείνασες... αντάρτισσες ομάδες) είχαν προσφύγει σε (εμπορικό) δικαστήριο της Μαδρίτης κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον τους για την συμμετοχή τους στο πρότζεκτ, που στόχο είχε να αλλάξει την καθεστηκύια τάξη του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η συγκεκριμένη απόφαση έκρινε λογικό και δίκαιο το σύστημα της FIFA και της UEFA, για να διατηρήσει ίσες ευκαιρίες για τις ομάδες που θέλουν να διακριθούν στην αθλητική αγορά.

Μετά την απόφαση της δικαστού η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή της γηραιάς ηπείρου δύναται να τους επιβάλει κυρώσεις.

Μέχρι και την αποβολή τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ωστόσο οι τρεις ομάδες έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση και να μπορέσουν να ανατρέψουν την άρση της διαταγής για μη επιβολή κυρώσεων.

Σε πρώτη φάση μένει να φανεί αν η UEFA προτίθεται να πάρει ...κεφάλια, αλλά από την πληροφορίες προσκείμενες στην European Super League αναφέρουν δεν εγκαταλείπει την «μάχη» και θα συνεχίσει κανονικά την προσπάθεια για μια διοργάνωση έξω από τις «αγκάλες» της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας...

"Πρέπει να διασφαλιστεί η αθλητική αξία και οι ίσες ευκαιρίες, οι οποίες θα μπορούσαν να αλλοιωθούν από τις προφανείς οικονομικές ανισότητες μεταξύ των συμμετεχόντων. Είναι απαραίτητο να διατηρηθούν οι αθλητικές αξίες και αρχές για να μην επικρατήσουν έναντι όλων αυτών, του αναφερόμενου οικονομικού συμφέροντος", ανέφερε χαρακτηριστικά το δικαστικό σώμα.