Τέλος από την Εθνική Κολομβίας ο Ρουέδα

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κολομβίας χώρισε τους δρόμους της με τον προπονητή Ρεϊνάλντο Ρουέδα σήμερα (18/4), τρεις εβδομάδες αφότου οι «Καφετέρος» απέτυχαν να προκριθούν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Τέλος από την Εθνική Κολομβίας ο Ρουέδα

Ο 65χρονος Ρουέδα διαδέχθηκε τον Πορτογάλο Κάρλος Κεϊρός τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από μια περίοδο που ήταν επικεφαλής της Χιλής, αλλά η ομάδα του νίκησε μόνο επτά από τα 22 παιχνίδια της υπό την καθοδήγησή του και τερμάτισε έκτη στον προκριματικό όμιλο των 10 ομάδων, στη ζώνη της Νότιας Αμερικής (CONCACAF).

Ακόμη και με παίκτες όπως ο Χάμες Ροντρίγκες, ο Λουίς Ντίας και ο Χουάν Κουαδράδο στις τάξεις της, η Κολομβία δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στο σκοράρισμα και σημείωσε μόνο τέσσερα γκολ στα εννέα τελευταία παιχνίδια των προκριματικών της.Οι τέσσερις πρώτες ομάδες από τη ζώνη της CONCACAF προκρίθηκαν απευθείας στα τελικά του Κατάρ, που θα διεξαχθούν τους δύο τελευταίους μήνες του 2022, ενώ το Περού, που βρίσκεται στην πέμπτη θέση, θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ είτε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είτε την Αυστραλία.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή (της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Κολομβίας) θα αναλύσει και θα αξιολογήσει τις επιλογές της... για να καθορίσει ποιος θα αναλάβει τη θέση του προπονητή», ανέφερε η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.