Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ 2-3: Την «σκόρπισε» και προκρίθηκε στον τελικό!

Η Λίβερπουλ καθαρίζοντας το ματς από το πρώτο ημίχρονο νίκησε με 3-2 την Μάντσεστερ Σίτι, στο «Γουέμπλεϊ» και προκρίθηκε στον τελικό του FA Cup για πρώτη φορά από το 2012! 

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ 2-3: Την «σκόρπισε» και προκρίθηκε στον τελικό!

Η Λίβερπουλ επιβλήθηκε με 3-2 της Μάντσεστερ Σίτι στο «Γουέμπλεϊ» χάρη στην σπουδαία εμφάνισή της στο πρώτο ημίχρονο και προκρίθηκε στον τελικό του FA Cup ύστερα από δέκα χρόνια!

Οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν με 3-0 στο πρώτο μέρος χάρη στα τέρματα των Κονατέ (9') και Μανέ (17', 45') δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις τους.

Οι «πολίτες» κατάφεραν να μειώσουν με τον Τζακ Γκρίλις στο 47' και πήγαν να βάλουν φωτιά στο παιγνίδι με το τέρμα του Μπερνάρντο Σίλβα στο 90'.

Εντούτοις η πρόκριση δεν άλλαξε χέρια και το όνειρο της Λίβερπουλ για την κατάκτηση του «quadruple» παραμένει ζωντανό!

Πλέον η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στον τελικό ο οποίος θα προκύψει από το ματς της Κυριακής (17/4, 18:30, Cosmote Sport 9 HD) ανάμεσα σε Τσέλσι και Κρίσταλ Πάλας.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Λίβερπουλ μπήκε αποφασισμένη να πάρει εκείνη το εισιτήριο για τον τελικό και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 9ολεπτό. Ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Κονατέ πήδηξε ψηλότερα από όλους και με το το τρίτο του τέρμα στα τρία τελευταία παιγνίδια έβαλε τους Reds σε ρόλο οδηγού.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στο 17’ όταν ο Στόουνς γύρισε στον Στέφεν ο οποίος έκανε τραγικό λάθος το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μανέ θέτοντας γερά θεμέλια νίκης για την ομάδα του.

Η Λίβερπουλ λίγο πριν το ημίχρονο πέτυχε και τρίτο τέρμα και μάλιστα τέρμα σπάνιας ομορφιάς. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ συνεργάστηκε άψογα με τον Τιάγκο και ο Σαντιό Μανέ με ένα εξωτερικό πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Στέφεν πετυχαίνοντας ένα φανταστικό γκολ.

Η Μάντσεστερ Σίτι όμως δεν θα κατέθετε τα όπλα και 72 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους κατάφερε να μειώσει σε 1-3 με τον Γκρίλις έπειτα από ασίστ του Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Η Σίτι έδωσε δραματικό τόνο στο φινάλε του ματς καταφέρνοντας να μειώσει κι άλλο με το τέρμα του Μπερνάρντο Σίλβα στο 90' έπειτα από την όμορφη προσπάθεια του Ριγιάντ Μαχρέζ.

Υπενθυμίζουμε πως ο τελικός του FA Cup θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου στις 17:00 στο «Γουέμπλεϊ».

Οι ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Στέφεν, Στόουνς, Άκε, Κανσέλο, Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Ζεσούς (Μαχρέζ 83'), Στέρλινγκ, Γκρίλις

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Κειτά (Χέντερσον 73'), Τιάγκο (Τζοόυνς 87'), Μανέ (Ζότα 85'), Ντίας (Φιρμίνο 85'), Σαλάχ

Το πρόγραμμα των ημιτελικών του FA Cup:

(16/4): Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ 2-3

(47' Γκρίλις, 90' Μπερνάρντο - 9' Κονατέ, 17', 45' Μανέ)

(17/4, 18:30, Cosmote Sport 9 HD): Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας