Premier League: Τα φαβορί, η ευρωπαϊκη μάχη, οι "must-watch" και οι αδύναμοι κρίκοι

Τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο, οι «μνηστήρες» για τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» και οι… αδύναμοι κρίκοι της κατηγορίας που θα δώσουν μάχη για «σωτηρία»

Premier League: Τα φαβορί, η ευρωπαϊκη μάχη, οι "must-watch" και οι αδύναμοι κρίκοι

Η μεγάλη στιγμή για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στην Πρέμιερ Λιγκ έφτασε! Από σήμερα το κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοίγει και πάλι τις «πύλες» του, σε έναν μαραθώνιο 38 αγωνιστικών με… γαρνιτούρα το Κύπελλο, το Λιγκ Καπ και φυσικά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το «στέμμα» του πρωταθλητή αποτελεί διακαή πόθο για τους «μονομάχους» της μεγάλης κατηγορίας του Νησιού κι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα χρειαστεί να περιμένει εννέα μήνες για να βρει τον κάτοχό του.

Τα φαβορί

Η Μάντσεστερ Σίτι για ακόμα μία χρονιά αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι πρωταθλητές του Πεπ Γκουαρντιόλα όχι μόνο δεν έχασαν βασικά τους στελέχη που τους οδήγησαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου την περσινή περίοδο, αλλά ενισχύθηκαν και με τον ταλαντούχο Ριγιάντ Μαχρέζ. Έτσι, θα επιδιώξουν να πραγματοποιήσουν μία σεζόν ανάλογη της εντυπωσιακής περσινής τους και να διατηρήσουν τα «σκήπτρα», ώστε να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει σερί τίτλο στο θεσμό μετά τη συμπολίτισσά τους, Γιουνάιτεντ.

Στην προσπάθειά τους αυτή θα βρουν μπροστά τους τη Λίβερπουλ, η οποία επίσης αποτελεί εφέτος μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ με την απόκτηση του ταλαντούχου τερματοφύλακα Άλισον Μπέκερ από τη Ρόμα αλλά και την έλευση των Φαμπίνιο, Κεϊτά και Σακίρι ονειρεύονται την επιστροφή τους στο «θρόνο» μετά από 28 ολόκληρα χρόνια και αυτό που μένει να φανεί, είναι αν θα καταφέρει η θρυλική ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να πετύχει αυτή τη φορά το στόχο της.

Η ευρωπαϊκή μάχη

Από την πλευρά της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να τερμάτισε πέρσι στη δεύτερη θέση της Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο φέτος κάθε άλλο παρά πείθει ως μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο. Τα εσωτερικά προβλήματα στο «στρατόπεδο» των «κόκκινων διαβόλων» είναι αρκετά, ο Μουρίνιο έχει ήδη έρθει σε κόντρα με τη διοίκηση για τη μεταγραφική πολιτική του συλλόγου, ενώ παράλληλα δεν αποκλείεται ακόμα και να μην ολοκληρώσει ο Πορτογάλος τη σεζόν στο Ολντ Τράφορντ και να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Πέραν αυτών, μάχη για τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» και ειδικότερα μία θέση στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου θα δώσουν Άρσεναλ, Τσέλσι και Τότεναμ. Οι «κανονιέρηδες» για πρώτη φορά δίχως τον Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο τους έπειτα από πολλά χρόνια θα επιδιώξουν με τον Ουνάι Έμερι στο «τιμόνι» τους και τον δικό μας Σωκράτη Παπασταθόπουλο στην άμυνά τους να διαβούν το δρόμο των επιτυχιών.

Αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία έχει και η Τσέλσι καθώς ο Αντόνιο Κόντε αντικαταστάθηκε από τον Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με την πορεία του στη Νάπολι, ενώ η Τότεναμ για πρώτη φορά εφέτος δεν απέκτησαν ούτε έναν νέο παίκτη και θα πορευτεί με το περσινό της σχήμα.

Οι «must-watch» ομάδες και οι υποψήφιες… προς αποχώρηση

Από τις υπόλοιπες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ αυτές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και αξίζει να παρακολουθήσουμε είναι η Γουέστ Χαμ, που πρόσθεσε πολύ ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ της και θα έχει στον πάγκο της τον Μανουέλ Πελεγκρίνι, όπως επίσης η Έβερτον του Μάρκο Σίλβα, αλλά και η Γουλβς με τη Φούλαμ που με την επάνοδό τους στη μεγάλη κατηγορία έκαναν σημαντικές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι.

Τέλος, όσον αφορά τους… αδύναμους κρίκους του πρωταθλήματος, η λίστα είναι μακρά! Η Κάρντιφ, η Χάντερσφιλντ, η Μπόρνμουθ, η Μπράιτον, η Γουότφορντ, η Σαουθάμπτον και η Κρίσταλ Πάλας είναι μεταξύ των ομάδων που θα δώσουν σκληρή μάχη για να παραμείνουν στα μεγάλα «σαλόνια» και να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Το ποιες θα τα καταφέρουν θα το δούμε προσεχώς. Προς το παρόν καθίστε αναπαυτικά στις θέσεις της και απολαύστε τη «μαγεία» της Πρέμιερ Λιγκ που από σήμερα ξεκινά, έτοιμη να χαρίσει πλούσιο θέαμα και αμέτρητες συγκινήσεις…